Manşetler

İki yüksek performanslı iki düşük güç tüketimli çekirdek barındıran TI OMAP 5 platformu duyuruldu

Herkes ilk OMAP 4 cihazlarının piyasaya çıkmasını beklerken Texas Instruments daha da ötesini hedefliyor. Şirket bunun bir göstergesi olacak şekilde OMAP 5 platformunun duyurusunu gerçekleştirdi.

OMAP 5 platformunun en dikkat çekici özelliği her biri 2 GHz hızında çalışan iki tane Cortex A15 çekirdeği barındırması. Cortex A15 ARM’in şimdiye kadar duyurmuş olduğu en hızlı mimari olarak dikkat çekiyor, Cortex A9’a göre aynı çekirdek hızında kabaca yüzde 50 daha iyi performans sunuyor. Bu arada daha az yoğun görevleri daha düşük güç tüketimiyle gerçekleştirip cihazın tepkiselliğini arttırmaya yarayacak iki tane Cortex M4 işlemci de hazır bekliyor. Bu platform aynı anda dört kameraya kadar destek sunarken, 3D görüntü oynatma ve kaydetme, 1080p çözünürlükteki iki boyutlu içeriği üç boyutlu olacak şekilde yeniden örnekleme gibi işlemleri de başarıyla yerine getiriyor. Bunun yanında 8 GB’ye kadar RAM desteği de sunuyor.

Yongaların yılın ikinci yarısından itibaren cihaz üreticilerine dağıtılmaya başlanacağı belirtiliyor. TI OMAP5 platformunu barındıran cihazların piyasaya çıkışı ise 2012’nin ikinci yarısından itibaren gerçekleşecek.

İlgili – Engadget (Basın Bülteni)
İlgili – TI

İLGİLİ HABERLER