Eğlence

İki boyutlu fotoğraflardan saniyeler içinde üç boyutlu modeller

İki boyutlu resimlerden üç boyutlu modeller üretmek yeni birşey değil, ancak bu sistemlerin arkasındaki teknoloji giderek daha da gelişiyor. Böylelikle tüm dönüştürme süreci hızlanırken ortaya çıkan materyaller de giderek daha iyi bir hâl alıyor. Japonya’nın Waseda Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen yeni bir sistem iki boyutlu görüntüden sadece birkaç saniye içinde üç boyutlu kafa modellerinin oluşturulmasını sağlıyor.

Sistemi geliştiren kişilerin anlattığına göre bu sistem sadece 1.2 saniyede görüntüyü dönüştürebilme kapasitesine sahip. Ayrıca bu işlem herhangi özel bir kamera gerektirmiyor. Araştırmacıların işaret ettiğine göre sadece standart bir web kamerasıyla bile bu sihirli işlem gerçekleştirilebiliyor. Ancak SLR gibi daha iyi bir fotoğraf makinesiyle daha iyi sonuçların alınacağı belirtiliyor. Öte yandan bu işlem aralık tarayıcıları gibi diğer ekipmanlara da ihtiyaç duymuyor, böylelikle zamanın yanında maliyetten de tasarruf edilmiş oluyor.

Sistemle 1000’den fazla kişiden oluşan bir veritabanı üzerinde çalışmak hızlı bir şekilde sonuçlanıyor. Sistem bir resmi analiz ettiğinde bu görüntüyü veritabanındaki kişilerle karşılaştırıp taranan görüntüdeki belirli noktaları karşılaştırmaya başlıyor. Bu karakteristik elemanlar tüm sistemi hızlandırmak amacıyla kullanılıyor, bu sayede 3D modeli anında oluşturulabiliyor. Tasarımcılar geliştirdikleri bu sistemin video oyun geliştiricileri tarafından, özellikle oyunu oynayan kişilerin yüzlerini oyuna eklemek için kullanılabileceğini belirtiyorlar.

İlgili – Crunchgear

İLGİLİ HABERLER