Manşetler

iGO primo Türkiye uygulamasında navigasyon canlı trafik bilgileriyle desteklenmeye başladı – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Navigasyon servisleri konusunda öne çıkan NNG’nin iGO primo iOS uygulaması geçen yazın sonlarında bayram hediyesi gibi bir kampanya ile kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı. Şu anda App Store’daki makul navigasyon uygulamaları arasında yer alan iGO primo Türkiye uygulaması şimdi de canlı trafik bilgileriyle birlikte daha zengin ve işlevsel hâle geliyor.

Türkiye harita verilerini temin etmekte Başarsoft ile işbirliği yapan NNG canlı trafik hizmetinde de Başarsoft’un deneyiminden yararlanıyor. Türkiye genelindeki trafik bilgilerinin sağlanması için özel sektöre ait araç filolarının Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış araçlarının konum bilgilerinden yararlanılıyor. Anonim olarak izlenen bilgilerde sadece araçların konum ve hız bilgileri dikkate alınıyor ve buna göre yolların trafik durumu ortaya çıkarılıyor. Çıkan bu bilgiler de harita üzerine dökülerek navigasyon uygulaması kullanıcılarına sunuluyor. Canlı Trafik hizmeti içinde trafik yoğunluğunun yanı sıra kazalar ve kapanan yollar hakkında da gerçek zamanlı bilgiler veriliyor. Öte yandan gerçek zamanlı trafik bilgisinin işin içine girmesi sayesinde iGO primo uygulaması kullanıcılarına trafiğin az olduğu yollar tarif edilerek seyahat süresinin kısaltlması sağlanıyor.

Canlı Trafik hizmeti iGO primo uygulaması kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuluyor. Bu hizmeti aktifleştirmek için uygulama içinde yer alan Mağaza bölümüne girmek, burada yer alan ve ücretsiz olarak belirtilen Live Traffic for Turkey ürününün seçmek gerekiyor. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra uygulamayı yeniden başlattığınızda trafik verilerinin de navigasyon ekranı içinde ulaşılabilecek hâle geldiğini göreceksiniz. Harita üzerinde trafik uyarılarının bulunduğu yerler kırmızı renkle ve uyarı işaretiyle belirtiliyor.

iGO primo uygulaması canlı trafik uygulamasıyla kullanıcıları trafiğin daha az olduğu yollardan istedikleri yere ulaştırmanın yanı sıra akıllı navigasyon adını verdiği hizmeti sayesinde kullanıcıların yol üzerindeki benzin istasyonu, alışveriş merkezi veya lokanta gibi tesislerin konumunu görmesi ve gerektiğinde bunlardan da yararlanmasını sağlıyor. Buna ek olarak uygulama sizi hedef noktasına ulaştırmakla görevini sona erdirmiyor, varacağınız noktaya en yakın park alanlarını da listeleyerek park yeri aramak için ek vakit harcamanızın önüne geçiyor.

Başarsoft’un üç boyutlu haritalandırma konusundaki deneyiminden yararlanan uygulama çevredeki önemli binaları da harita üzerinde üç boyutlu olarak gösteriyor. Üç boyutlu gösterimler özellikle ilk kez gidilen ve yabancı olunan yerlerde yardımcı olacaktır. Ayrıca trafik levhalarına ait bilgiler de iGO primo haritasına entegre edilmiş. Bu sayede yol kenarlarında veya tepelerinde yer alan tabelalara bakmak için gayret etmenize gerek kalmıyor, çünkü o tabelada yazanlar zaten uygulama ekranında bulunuyor.

iGO primo Turkey uygulaması App Store üzerinden $24.99 karşılığında satılıyor. Evrensel nitelik taşıyan bu uygulama hem iPhone hem de iPad üzerinde kullanılabiliyor. Canlı Trafik hizmetiyse uygulamayı daha önce veya yeni satın alanlar için ücretsiz olarak sunuluyor.

Bu arada iGO primo Turkey uygulamasının harita bilgilerini sağlayan Başarsoft’un İstanbul, Ankara ve İzmir’e ait canlı trafik bilgilerini yansıttığı haritaları yolbil.com.tr adresinde bulabilirsiniz. Sitenin iPad’lerde de düzgün bir şekilde kullanıldığını belirtmeden geçmeyelim.

Galeri: iGO primo Turkey Canlı Trafik Ekran Görüntüleri
[nggallery id=919]

İlgili – iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER