Teknoloji

iFixit 2011 model MacBook Pro’yu parçalamakta gecikmedi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple 2011 model MacBook Pro’ların duyurusunu dün gerçekleştirdi. Piyasaya çıkan her yeni ürünün korkulu rüyası olan iFixit ekibi de bu son duyuruyla birlikte hemen işe koyuldu ve 15 inç’lik MacBook Pro’nun yekpare kasasını açıp içinde ne var ne yok, ayrıntılı bir şekilde inceledi.

MacBook Pro’nun içinde dikkate değer birkaç değişiklik yapılmış. Bunlardan bazıları sistemlerini yeni donanım bileşenleriyle güncellemeyi sevenleri düşündürtecek cinsten. Yeni MacBook Pro’da kullanılan PC3-10600 RAM, her ne kadar 2010 model 21.5 inç ve 27 inç iMac’lerde kullanılmış olsa da,  daha önceki MacBook Pro’larda kullanılan RAM’larden farklılık gösteriyor. Bu demek oluyor ki, daha eski makinelerde kullanılan PC3-8500 RAM bu yeni modelde çalışmayacaktır.

Kablosuz kartı için ek anten, ek ısı kanalları, termal macun izleri MacBook Pro içinde dikkat çeken ayrıntılar arasında yer alıyor. Bu arada Thunderbolt için de ayrı bir ısı kanalı kullanılmış. iFixit’in dikkati çektiği bir ilginç nokta ise içteki düzensiz kalite kontrolü; soyulmuş bir videa ve IR sensörünün kilitlenmemiş ZIF soketi iFixit tayfasının gözünden kaçmamış. Her ne kadar bunlar küçük ayrıntılar olsa da, Apple gibi mükemmeliyetçi bir şirkete yakışmayan şeyler.

İlgili – iFixit

İLGİLİ HABERLER