Dosya

IFA 2015: Samsung, Sony, LG ve diğerlerinden neler bekliyoruz?

ifa-150815

Teknoloji dünyasının kalbinin attığı etkinliklerden biri olan IFA’ya doğru geri sayımda sonlara yaklaşıyoruz. Berlin’deki fuar bu yıl 4-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olsa da, basın konferansları 2 Eylül itibarıyla başlıyor. Bu tarihten itibaren teknoloji dünyasının gündeminin oldukça yoğun olması bekleniyor. Samsung, LG, Motorola ve Sony gibi şirketlerin de yeni ürünleriyle boy göstereceği IFA 2015’e dair beklenti ve öngörüleri sizler için sıraladık.

Acer

Acer, IFA 2015’te basın etkinliği düzenleme konusunda erkenci davranan şirketler arasında yer alıyor. IFA’da genellikle yeni akıllı telefon ve tabletlerini görücüye çıkaran Acer, şubatta düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde giyilebilir ürünlerini ve telefonlarını tanıtmıştı. Şirketin Windows 10 Mobile işletim sistemli akıllı telefonunu da IFA 2015’te gözler önüne sürmesi bekleniyor.

Asus

Asus, IFA 2015 kapsamında düzenleyeceği etkinliğin davetiyelerini yollasa da, etkinlikte neyin tanıtılacağı konusunda bir ipucu vermedi. Asus’un akıllı telefonlarını yakın zamanda güncellemiş olması, gözlerin ZenWatch 2’ye çevrilmesine neden oluyor.

Google

Mobil Dünya Kongresi’ndeki etkinliğini IFA’da göstermeyi tercih etmeyen Google, Android işletim sistemli cihazlar aracılığıyla Berlin’de varlığını hissettiriyor. Yeni Nexus cihazlarının etkinlikte boy göstermesi beklenmese de, Android Wear serisine üreticiler tarafından yeni cihazların eklenmesi öngörülüyor.

Huawei

Huawei’nin IFA 2015 etkinliği için basın kuruluşlarına gönderdiği davetiye, şirketin bir cihazl lansmanı gerçekleştirmesi ihtimalini artırıyor. Geçmiş dedikodular Huawei’nin IFA 2015’te büyük ekranlı Mate 8’i tanıtacağı yönünde olsa da, gönderilen davetiyede S harfinin ön plana çıkması Mate S veya Mate 7S isimli bir cihazın tanıtılabileceğini düşündürüyor.

LG

LG, IFA 2015’te yeni ürünlerini görücüye çıkarsa da, bu ürünlerin duyurusunu fuardan önce yapmayı tercih ediyor. Bu yaklaşım doğrultusunda kavisli bir ses çubuğunun duyurusunu yapan şirketin önümüzdeki dönemde daha fazla ürünün duyurusunu yapması bekleniyor.

Motorola

Motorola, geçtiğimiz ayın sonunda yeni akıllı telefonları Moto X Play, Moto X Style ve yeni Moto G’yi tanıtmıştı. O dönemde tanıtılmayan akıllı saat Motorola Moto 360 2’nin IFA 2015’te tanıtılması, şirkete yönelik en büyük beklenti konumunda.

Panasonic

Panasonic, IFA 2015 etkinliği için davetiyelerinin dağıtımına başlayan şirketler arasında yer alıyor. Şirketin etkinlikte kameralar yerine televizyonlara odaklanması öngörülüyor. IFA geçmişinde çılgın prototipler bulunan Panasonic’in bu yıl da devam etmesi pek çok kişinin en büyük dileği arasında yer alıyor.

Philips

Philips, IFA 2015 etkinliğinde alt markalarını bir araya getirmeyi planlıyor. TP Vision tarafından üretilen yeni Android TV setleri ve Gibson imzalı yeni ses ürünlerinin IFA 2015’te boy göstermesi bekleniyor.

Microsoft

Tıpkı Google gibi, Microsoft’un da IFA 2015’te dolaylı biçimde yer alması öngörülüyor. Etkinlikte Windows 10 işletim sistemli çok sayıda yeni cihazın tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin yeni Lumia cihazları için tanıtım etkinliğini ise yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleştireceği söyleniyor.

Samsung

Samsung, IFA’yı genellikle Galaxy Note cihazlarını tanıttığı bir platform olarak kullanıyordu. Ancak Galaxy Note 5 ile birlikte bu geleneğe son veren şirket, IFA 2015’te yeni akıllı saati Gear S2’yi detaylı biçimde tanıtacağını duyurmuş durumda.

Sony

Sony, Xperia Z3’ün halefini Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmayarak pek çok kişiyi şaşırtmıştı. Temmuz ayında Xperia Z3+’ı piyasaya süren şirketin IFA 2015’te Xperia Z5 ve akıllı telefonun Compact ve Plus versiyonlarıyla boy göstermesi bekleniyor. Sony’nin IFA 2015 süresince yeni TV, ses ürünleri ve dijital görüntüleme araçlarını da tanıtması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER