Teknoloji

iCloud için iWork uygulamalarına erişmek için Apple cihazına gerek kalmadı

apple-iwork-icloud-uygulamalar-280215

Bundan birkaç hafta önce Apple’ın beta aşamasındaki iCloud sitesi şirketin üretkenlik uygulamaları paketini web üzerinden kullanmak isteyen herkese üye olma fırsatı sunmaya başlamıştı, üstelik herhangi bir Apple cihazına sahip olma şansı aranmıyordu.

Ne var ki, standart iCloud sitesi üzerinden benzer bir işlemi deneyenler hatayla karşılaşıyorlardı. Artı o durum da ortadan kalktı. Artık isteyen herkes Pages, Numbers ve Keynote uygulamalarının web versiyonlarına erişim için serbest şekilde, ücretsiz üye olabiliyor.

Daha önce olduğu gibi bir Apple Kimliği oluşturma adımlarını izlemek gerekiyor. Apple Kimliğine sahip olan, ancak bir Apple cihazı bulunmayanların ise kimliklerini doğrulamaları isteniyor.

iCloud için iWork uygulamalarını kullanmak için depolama alanına ihtiyaç var. Bunu bilen Apple yeni bir Apple Kimliği açan bütün kullanıcılara 1 GB’lık depolama alanını ücretsiz olarak sunuyor.

Ne var ki, uygulamaların her biri beta etiketini taşımaya devam ediyor. Buna rağmen Apple’ın ekosistemini biraz olsun dışarıya açmasını görmek güzel. Bulut tabanlı uygulamalar çapraz platform web standartlarını destekliyor ve bütün cihazlarda düzgün şekilde çalışıyor. Böylelikle bir Apple cihazına sahip olmayanlar da web üzerinden Apple’ın üretkenlik uygulamalarından yararlanır hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER