Teknoloji

Ice Cream Sandwich’in tablet arayüzü internete sızan basın fotoğrafıyla ortaya çıktı

Galaxy Nexus’un yurtdışında piyasaya çıkışıyla birlikte Android 4.0 Ice Cream Sandwich‘in de yayılması başladı. Şimdiye kadar Ice Cream Sandwich’in akıllı telefon arayüzüyle daha fazla ilgilendik, ne de olsa esas değişiklikler o taraftaydı; tablet tarafı biraz boşlukta kaldı gibi. Neyse ki, Google bu alanı da az da olsa dolduracak bir materyal yayınladı. Yukarıda gördüğünüz resim Google tarafından hazırlanmış ve Ice Cream Sandwich ile çalışan tablet ile akıllı telefonu gösteriyor. Google’ın hazırladığı bu resimde akıllı telefon tarafını Galaxy Nexus, tablet tarafını ise Galaxy Tab 10.1 temsil ediyor.

Bu resim sayesinde Android 4.0 Ice Cream Sandwich’in tablet arayüzünün de nasıl olduğunu görüyoruz. Aslına bakarsanız, çok fazla değişiklik yok. Honeycomb ile tanıştığımız klasik tablet arayüzünün temel hatları Ice Cream Sandwich’te de korunuyor. Ekranın sol altında navigasyon tuşları, sağ altında ise saat, Wi-Fi sinyal ve batarya seviye durumu görülüyor. Sol üstte Google arama bileşenleri yer alırken, sağ üstte ise uygulama menüsüne kısayol ve giriş ekranı özelleştirme sayfasını açan ikon bulunuyor.

Google’ın yeni mobil işletim sistemi sürümüyle sunulan yenilikleri görmek için Android 4.0 Ice Cream Sandwich dosyamıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

İlgili – SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER