Teknoloji

Ice Cream Sandwich’in Face Unlock işlevi bir fotoğrafla şaşırtıldı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 4.0 Ice Cream Sandwich yüklü ilk cihaz Galaxy Nexus henüz piyasaya çıkmadı, ancak bu işletim sisteminin ilgi çekici özellikleri üzerinde oynamalar başladı. Ice Cream Sandwich’in sunduğu güvenlik yöntemlerinden biri olan Face Unlock sayesinde Android cihaz sahipleri bundan böyle cihazlarının ekran kilidini açmak için kod veya hareket dizisi girmek yerine sadece yüzlerini kullanabilecek.

Face Unlock kulağa hoş gelen bir yöntem ancak sistemin bir fotoğraf yardımıyla kandırılabileceği düşünülüyordu. Bu düşünce gerçekleşmiş gibi görünüyor. SoyaCincau sitesinden bir eleman Galaxy Note üzerindeki fotoğrafını Galaxy Nexus’a tutarak Face Unlock işlevini şaşırtmayı başardı. Bu durum Face Unlock’ın ne kadar güvenilir olduğu konusunda şüpheler doğurabilir, ancak kesin yargıya varmakta acele etmeyin. Söz konusu yazılımın henüz erken safhada olduğu, Face Unlock’ın deneysel aşamada bulunduğu ve güvenlik seviyesinin düşük olduğu belirtiliyor. İleride bu aracın hassasiyeti daha da artacak ve fotoğrafları görünce kilidini hemen çözmeyecektir. Face Unlock daha iyi bir seviyeye gelinceye kadar geleneksel güvenlik yöntemlerinden faydalanmayı sürdürmek en iyisi olacak gibi görünüyor.

Google’ın mobil işletim sisteminin son büyük sürümüyle ilgili ayrıntılar için hazırlamış olduğumuz Android 4.0 Ice Cream Sandwich dosyasına göz atabilirsiniz.

Video: FaceUnlock sistemini fotoğraf ile şaşırtma

İlgili – SoyaCincau

İLGİLİ HABERLER