Teknoloji

Apple’ın e-kitap mağazası iBookstore Japonya’da açıldı

Apple elektronik kitap mağazası iBookstore’un Japonya şubesini yüz binlerce kitap ve manganın eşliğinde faaliyete geçirdi. Apple için büyük bir pazar olan Japonya’da iBookstore şimdiye kadar, Türkiye’de olduğu gibi anonim eserleri sunmakla yetiniyordu ve bu eserlerin büyük çoğunluğu da İngilizce olarak dağıtılıyordu. Şirketin dağınık görünen yayıncılık endüstrisi dijital çağa ayak uyduracak şekilde birleşme adımları atıyordu, geçen yıl Amazon, Google ve Rakuten’in satın aldığı Kobo bu ülke pazarına girmiş ve yerel dildeki elektronik kitapları Japon kullanıcılara sunmaya başlamıştı.

ibookstore-japonya-060313

Apple da attığı adımla birlikte bu büyük şirketlerin arasına katılmış oldu. Ancak Apple’ın tüm yayıncılarla anlaşmadığı, sunduğu katalogda Shogakukan ve Shueisha gibi Japonya’nın büyük yayınevlerinden eserlerin yer almadığı görülüyor. Halbuki her iki yayınevi Japonya’da çalışan Kindle Store üzerinden eserlerini sunuyor.

Bu arada Apple iBooks uygulamasını da Japonya’daki kullanıcıların iBookstore üzerinden satın alacakları Japonca kitapları rahat okumalarını sağlayacak şekilde güncellendi.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER