Teknoloji

iBooks StoryTime uygulaması dördüncü nesil Apple TV’de kullanıcılarla buluşuyor

ibooks storytimeApple, iBooks’u dördüncü nesil Apple TV’ye, biraz farklı bir şekilde de olsa, getirdi. Çocuklar için hazırlanan iBooks StoryTime uygulaması, tvOS App Store’daki yerini aldı. Çocuklara okuma yeteneklerini geliştirmelerinde yardım amacıyla hazırlanan uygulamada interaktif ses, “Read Aloud” gibi özellikler bulunuyor.

Read Aloud özelliği kapsamında hikayelerle birlikte ekranda eş zamanlı olarak alt yazı gösteriliyor. Karaokeyi hatırlatan özellik, çocukların kelimeleri çözümlemesine ve doğru biçimde okumasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu özellik aktive edildiğinde kitabın sayfaları otomatik olarak çevriliyor. Özellik kapatıldığında ise Siri aracılığıyla kitabın sayfalarını çevirmek mümkün oluyor.

Apple’dan yapılan açıklamada, uygulama sayesinde çocukların hem klasik kitapları okuyabileceği hem de yeni kitapları keşfedebileceği belirtildi. Read Aloud özelliği ve renkli görseller de Apple’ın uygulamada ön plana çıkardığı noktalar arasında bulunuyor.

iBooks StoryTime henüz geniş bir kütüphane sunmuyor

iBooks StoryTime, şu an için kullanıcılara geniş bir kütüphane sunmuyor. Bunun kitapların büyük ekran için hazırlanmış bir platforma optimizasyonundan kaynaklı bir durum olması muhtemel görünüyor. Apple, uygulamanın tanıtımı adına geçici bir süre için “Dora’s Big Buddy Race Read-Along Storybook” isimli kitabı ücretsiz olarak okuyucularla buluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER