Teknoloji

iBooks iOS 8’de ön yüklü geldiğinden beri haftada 1 milyon yeni kullanıcı kazanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ibooks-keith-moerer-160115

Dijital Kitap Dünya Konferansı’nda konuşan Apple iBooks Mağaza Direktörü Keith Moerer, Apple’ın kitap işinin nasıl gittiğine dair bazı istatistikleri ve verileri paylaştı. Moerer’in açıklamalarında en dikkat çeken nokta ise iBooks’un iOS 8’de ön yüklü gelmesinden bu yana haftada 1 milyon yeni kullanıcı kazanması oldu.

iBooks’un iOS 8 ile ön yüklü olarak gelmesi Apple’a yeni kitap müşterileri kazanma konusunda ciddi bir katkı sağlasa da, yine iOS 8 ile sunulan Aile Paylaşımı özelliği de kullanıcı tabanının genişlemesinde etkili oldu. iOS 8 ile birlikte gelen Aile Paylaşımı sayesinde iBooks ve iTunes içerikleri 6 kişi arasında paylaşılabiliyor.

iBooks’un durağan dönemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Moerer, bu durumun beklenmedik bir gelişme olmadığını ve diğer dijital işlerde de benzer tabloların görüldüğünü ifade etti. Diğer iTunes içerikleriyle kurulacak bağlantılar sayesinde iBooks’un önünde potansiyel büyüme alanları açıldığını belirten Moerer, film ve televizyon yapımcılarının promosyon amacıyla hazırladıkları ücretsiz içerikleri iBooks üzerinden paylaşabileceklerini ve bunun da platform için büyüme alanlarından biri olduğunu dile getirdi.

iBooks’un bölgesel performanslarını değerlendirmeyi ihmal etmeyen Moerer, ABD dışındaki en önemli büyüme fırsatlarının Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa’da olduğunu ifade etti. Moerer halihazırda en hızlı büyüyen pazar olarak ise Japonya’yı gösterdi.

Latin Amerika pazarının yavaş büyüdüğünü söyleyen Moerer, ABD içindeki İspanyolca konuşan nüfusa yönelik yayın faaliyetlerinin ise gün geçtikçe büyüdüğünü belirtti. Moerer Kanada pazarındaki Fransızca yayınların gördüğü ilgiye de dikkat çekti. iBooks direktörü bağımsız yayıncılığın kendileri için en önemli büyüme alanlarından biri olduğunu sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER