Teknoloji

IBM Hilton için Watson temelli hizmet robotu geliştirdi

ibm hilton

ABD’nin Virginia eyaletinde bulunan Hilton McLean oteli, IBM’in Watson isimli yapay zekasının yeni bir mesleki yetenek kazanması için test alanı işlevi görüyor. IBM’in yapay zekası üzerine inşa edilen ve otel müşterilerine “concierge” hizmeti vermesi amaçlanan robot, “Connie” adını taşıyor. Söz konusu isim, Hilton oteller zincirinin kurucusu Conrad Hilton’dan geliyor.

IBM Hilton işbirliğinin farklı bir ürünü olan Connie, otele gelen misafirleri karşılıyor, otelin imkanlarına ilişkin soruları yanıtlıyor ve çeşitli servislere dair bilgiler veriyor. Gelecekte kendisine referans olması adına sorulan tüm soruları depolayan Connie, böylelikle insanlarla etkileşime girdikçe gelişime açık hâle geliyor. Otel hakkındaki soruları yanıtlamakla yetinmeyen yapay zekalı robot, bölgedeki görülmeye değer yerler ve restoranlar hakkında da bilgi verebiliyor. Connie bunun için gerekli bilgileri WayBlazer’ın seyahat platformu üzerinden çekiyor.

İki şirket tarafından yapılan açıklamada Connie’nin henüz “pilot” aşamasında bir proje olduğunun altı çizildi. Dolayısıyla yakın zamanda Connie ile karşılaşılabilecek Hilton otellerinin sayısının artması muhtemel gözüküyor.

Robotlarla daha yakından temas etmek isteyenlerin ise Japonya’yı ziyaret etmesinde fayda var. Ülkede bulunan Hen-na isimli otelin çalışanları arasında çok sayıda robot da bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER