Teknoloji

IBM çalışanlarının büyük kısmı yakında MacBook kullanabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ibm-101214

Apple sadece rakiplerini alt etmekle kalmıyor, aynı zamanda onları dönüştürüyor. Bu dönüşümün en güncel örneği olarak ise IBM ön plana çıkıyor. 1980’li yıllarda Apple ile neredeyse kanlı bıçaklı konuma gelen IBM, şu sıralar çalışanlarının yarısından fazlasına MacBook dağıtmayı değerlendiriyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, 104 yaşındaki IBM’de şu an için 110 binden fazla Apple cihazı kullanılıyor ve bu rakamın 50 binlik kısmını MacBook’lar oluşturuyor.

Ancak IBM çalışanları tarafından kullanılan MacBook sayısının kısa süre sonra 200 bine çıkabileceği belirtiliyor. Bu da IBM’in 380 bin kişilik iş gücünün yarıdan fazlasının MacBook kullanabileceği anlamına geliyor. Söz konusu rakamın kaynağı ise MacRumors tarafından paylaşılan bir video. Videoda IBM CIO’su Jeff Smith, Apple’daki mevkidaşı Niall O’Connor ile yaptığı görüşmeden bahsediyor.

Apple ve IBM arasındaki uzun soluklu işbirliği geçtiğimiz yıl başlamıştı. İki şirket arasındaki ortaklığın son halkasında ise büyük şirketlerin Mac’leri BT sistemlerine entegre etmelerini sağlayacak yeni kurumsal şema duyurulmuştu. Çalışanların iş yerinde Apple ürünlerini kullanma konusundaki arzusuna dikkat çeken IBM, yeni çözümünü “artan bir gereksinim” olarak nitelemişti.

İki şirket arasındaki işbirliği duyurulduğunda kurumsal çalışmaların yeniden tanımlanmasının amaçlandığı belirtilmiş ve IBM’in kurumsal yetenekleri ile Apple’ın bireysel kullanıcı pazarındaki başarısının bir araya getirileceği ifade edilmişti.

İLGİLİ HABERLER