EğlenceManşetler

Hugo Troll Race: Eski dostunuzla yeniden karşılaşmaya hazır mısınız?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hugo-troll-race-1

Bugünün yetişkinlerinin en popüler çocukluk kahramanlarından birisi de hiç kuşkusuz Hugo’ydu. Tolga Garipoğlu’nun sunumuyla hayatımıza giren sevimli troll, Türkiye’nin en popüler interaktif yarışma programlarından birinin sanal yıldızı olmasına rağmen fazlasıyla sevilmişti. Bu ilgide Hugo’nun hal ve hareketleri, ses tonu ve programın sunucusu Tolga Garipoğlu’nun sempatik tavırları da önemli bir rol oynamıştı. Programda geçen diyaloglar bugün bile hafızalarda canlılığını koruyor. Ancak bu diyaloglardan bazılarının “şehir efsanesi” sıfatını hakettiğini belirtmek gerekiyor. Geçmişin popüler oyunlarının mobil cihazlara taşınmasının en son örneği Hugo oldu. Hugo Troll Race, bir zamanlar televizyon başında ilgiyle izlenen macerayı akıllı cihazlara taşıyor.

hugo-troll-race-2

Öncelikli olarak Hugo Troll Race ilk kez başlatıldığında oyunun ekstra dosya indirme işlemine giriştiğini belirtmek gerekiyor. Söz konusu indirme işlemi, yüksek hızlı bir bağlantıda, yaklaşık bir dakika sürüyor. Ek dosyaların indirilmesinin ardından kullanıcıları Hugo Troll Race’in ana ekranı karşılıyor. Oyunun Türkçeleştirilmiş olması, göze ilk çarpan ayrıntılar arasında yer alıyor.

hugo-troll-race-3

Ana ekranda pek çok seçenek yer alıyor. Doğrudan oyuna gitme seçeneği ekranın sağ kısmında listelenen seçeneklerin en üstüne konumlandırılmış. Alttaki seçenekler ise farklı dünyalar, karakterler ve el arabaları arasında geçiş yapmayı sağlıyor. Ekranın sol kısmına yerleştirilen küçük ikonlar ise Oyun Merkezi’ne gitmeyi, Facebook entegrasyonunu aktif hâle getirmeyi, oyuna dair istatistikleri görmeyi ve video izleyerek ekstra altın kazanmayı sağlıyor. Oyunu Facebook’ta beğenenlere de ekstra altın hediye edildiğini belirtmekte fayda var.

hugo-troll-race-4

“Oyna” seçeneğine dokunulduğunda ise Hugo, kendisiyle özdeşleşen “camı tıklatma” hareketini yapıyor ve oyunculara “Şimdi nereye gidiyoruz?” sorusunu soruyor. Ardından oyunculara Hugo’nun üstünde bulunduğu küçük el arabasını nasıl kontrol edecekleri uygulamalı olarak anlatılıyor. Hugo, raylar üstünde küçük el arabasıyla ilerlerken karşısına çıkan engellerin televizyon programında karşısına çıkan engellerle aynı olduğunu belirtmekte fayda var. Hugo Troll Race’te kontrol için jiroskoptan da faydalanılması sayesinde “Tolga abi, basıyorum basıyorum Hugo gitmiyor!” tadındaki serzenişlerin de önüne geçilmiş oluyor.

hugo-troll-race-5

Hugo Troll Race’te oyuncuların karşılarına çıkan engellerden kaçması kadar, önlerine çıkan altınları ve para çuvallarını toplaması da büyük önem taşıyor. Toplanan altın ve paralar oyuncuların başka bölüm ve karakterlerin kilidini açmasında veya el arabalarının modifikasyonunda kullanılıyor.

hugo-troll-race-6

Hugo vagon üzerinde ilerlerken kendisini koruma altına alacak veya hızlandıracak bazı araçlardan faydalanabiliyor. Bu araçlar sayesinde olası çarpışmalarda veya müdahalelerde Hugo’nun güç kaybı yaşamasının önüne geçiliyor. Oyunculara ilk başta denemeleri için bazı hızlandırma ve koruma araçları ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak daha sonrası için oyuncuların kazandıkları altınlarla bu araçlara sahip olması gerekiyor. Bazı hızlandırıcılar ise bir video izlenmesi karşılığında oyunculara ücretsiz olarak sunuluyor.

hugo-troll-race-7

Hugo Troll Race’i “sonsuz koşu” kategorisindeki oyunlara yakın bir yerde konumlandırmak mümkün. Özellikle oyun istatistiklerinde katedilen mesafenin gösterilmesi, bu düşünceyi kuvvetlendiriyor. Hugo Troll Race, hem nostaljik hislere kapılmak isteyen büyüklerin hem de keyifli vakit geçirmeyi isteyen çocukların seveceği cinsten bir oyun. Hugo Troll Race’i iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER