Teknoloji

Huawei’nin akıllı kol saati yeni bir akıllı telefon ve iki tabletle birlikte tanıtılabilir

Çin merkezli Huawei Technologies bu ayın sonunda düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde akıllı kol saati tanıtmaya hazırlanıyor.

huawei-mediapad-x1-7-0-dedikodu-010214Wall Street Journal tarafından verilen habere göre Huawei de akıllı saatiyle giyilebilir ürün pazarına giriş yapacak. Bu ürün de şirketin yeni bir akıllı telefonu ve iki tabletiyle duyurulacak. Akıllı kol saatiyle ilgili başka bir detay verilmiyor, ancak önümüzdeki günlerde daha fazla detay elde etmemiz mümkün olacaktır.

Huawei’nin Wall Street Journal gazetesine söylediğine göre, yeni akıllı telefon Huawei’nin amiral gemisi Ascend P6’nın takipçisi Ascend P7 olmayacak. Şirketin bu telefonu yılın ilerleyen aylarında düzenlenecek başka bir etkinlikte tanıtması bekleniyor.

MWC’de tanıtılması planlanan iki tabletle ilgili olarak da fazla detay bulunmuyor. Ancak Çin’in telekomünikasyın ekipmanları sertifikalandırma birimi TENAA geçtiğimiz günlerde Nexus 7 benzeri bir tablet olan Huawei MediaPad X1 7.0 tablete onay vermişti.

TENAA dokümanlarına göre MediaPad X1 7.0’da 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü ekran, 3G, 2 GB RAM, Mali-450 GPU, Huawei’nin dört çekirdekli 1.6 GHz Hisilicon 910 Kirin yongaseti, Android 4.2 Jelly Bean gibi başlıca teknik özellikler bulunacak.

Huawei yeni MediaPad’in duyurusunu gerçekleştirmedi, ancak TENAA sertifikası bu cihazın çok yakında tanıtılacağını gösteriliyor. 24 Şubatta Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi bu cihazın resmi tanıtımı için uygun bir alan olacaktır.

İlgili >> WSJ

İLGİLİ HABERLER