Manşetler

Huawei yeni akıllı telefon ve tabletlerinin haberini Siri ile verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei yayınladığı bir tanıtım videosuyla bu yılın Mobil Dünya Kongresi’nde süper ince tablet, multimedya tableti ve yeni bir akıllı telefon tanıtacağını işaret etti.

huawei-mwc-video-170214-1

iPhone’un sesli asistanı Siri’ye benzer bir uygulamanın yine iPhone’a çok benzeyen bir telefonda  yer aldığı videoda, konuşan kişi telefona bu yıl MWC’de ne gibi yeniliklerin olduğunu soruyor. Siri’nin Huawei versiyonunda yer alan Çinli kadın da güzel, ince tasarıma ve günlerce kullanım sunan büyük bir pile sahip yeni bir tabletin olacağı müjdesini veriyor.

MediaPad X1 7.0

huawei-mwc-video-170214-7

Çinli şirketin iki yeni tableti Barselona’ya getireceği bir süredir dillendiriliyordu. Bu tabletlerden bir tanesinin MediaPad X1 7.0 olması bekleniyor. Dedikodular bu tabletin 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü ve 323 ppi piksel yoğunluklu ekran, 3G bağlantı desteği, 2 GB RAM, Mali-450 GPU, Huawei’nin 1.6 GHz dört çekirdekli Hisilicon 910 Kirin yongaseti ve Android 4.2 Jelly Bean gibi başlıca teknik özellikleri barındıracağını gösteriyor.

Ascend P7

huawei-mwc-video-170214-5

Siri’nin Huawei versiyonu etkileyici ön kameraya sahip bir akıllı telefonun da bulunacağını söylüyor. Bu da akıllara Huawei Ascend P7’yi getiriyor. 2013’te çıkan Ascend P6’nın takipçisi olacak bu telefonda 5 inç ekran, 1.6 GHz işlemci, 2 GB RAM, 8 megapiksel ön kamera gibi başlıca teknik özellikler bulunabilir.

Multimedya tableti

Videoda ikinci bir tabletten daha bahsediliyor. Bu tabletin zengin multimedya deneyimi sunacağı, aynı zamanda gelecek nesil LTE ağlarını da destekleyeceği belirtiliyor.

huawei-mwc-video-170214-4

Bu arada Huawei’nin tanıtacağı yeni ürünlerin ipuçları verildikten sonra videodaki ses asistana bu ürünleri kimin tanıtacağını soruyor. “Fruit or Some song?” şeklinde biten soruyla da Apple ve Samsung’a gönderme yapılıyor. Soruya cevap olarak da bunların Huawei ürünü olduğu, Huawei’nin dünyayı yeniden etkilemeye hazır olduğu şeklinde cevap veriliyor.

İlgili >> Digital Trends

İLGİLİ HABERLER