Teknoloji

Huawei Tizen için oluşturulmuş birliğe katıldı, Tizen SDK yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

MeeGo’nun küllerinden doğan yeni bir açık kaynak mobil işletim sistemi platformu olan Tizen yeni bir destekçi kazandı. Huawei Tizen Birliği Yönetim Kurulunun en son üyesi oldu. Şirket bu platformda çalışan ve çeşitli pazarlara hitap eden yeni cihazlar çıkarma amacında olduğunu belirtti. Huawei adına konuşan Glory Zhang amaçlarını müşteriler ve iş ortaklarıyla yakın şekilde çalışarak gerçek anlamda yenilikçi ürünleri müşterilere sunmak olduğunu ve yeni Tizen ekosisteminin de odak alanlarını tamamladığını ve yeni fırsatlar sağladığını dile getirdi.

Huawei’nin Tizen Birliğine katılmasına ek olarak Tizen’in kaynak kodu ve yazılım geliştirme aracı yayınlandı. Bu araç kitinin içinde web API’ları ve güncellenmiş kullanıcı arayüzü çerçevesi bulunuyor. Örneğin, web tabanlı uygulamalar sayesinde alarm kurmak, multimedya içeriklerine erişmek, sistem bilgilerini elde etmek veya dahası belli olacak.

Tizen’in yazılım geliştirme aracında Windows işletim sistemi desteği de bulunuyor. Bu yolla Tizen ekibi yazılımcıların platforma olan ilgisinin daha da artacağını umuyor. Ancak organizasyon henüz hiçbir şeyin sahneye çıkmak için hazır olmadığını, herşeyin sadece bir ön gösterimden ibaret olduğunu da dile getirmekten geri kalmıyor. SDK’nin henüz üretim uygulamaları geliştirmeye uygun amaçla geliştirilmediğine vurgu yapıyor.

Intel’in öncülüğünü yaptığı Tizen platformunun başta Samsung olmak üzere çeşitli destekçileri bulunuyor. Acer ve ASUS’un da bu platformu kullanabileceği tahmin ediliyor. Üstelik Tizen’in sadece akıllı telefonları değil tablet ve netbook’ları da hedeflediği iddia ediliyor. İşletim sisteminin geliştirme ortamının final sürümü büyük ihtimalle 2012’nin ikinci çeyreğinde çıkmış olacak.

Huawei de genellikle giriş ve orta seviyeli kullanıcıları hedefleyen cihazlarına özel yeni bir işletim sistemi kazanmış olacak.Aslında şirketin Android ile oldukça iyi gittiği söylenebilir, ancak Tizen Çinli şirket için yeni fırsatlar yaratabilir.

İlgili – Samsung Mobile Press
İlgili – Tizen

İLGİLİ HABERLER