Teknoloji

Huawei TalkBand B2 ve TalkBand N1 ile giyilebilir ürünlere odaklanıyor

huawei-talkband-b2

Huawei, 2015 Mobil Dünya Kongresi’nde akıllı telefonlar yerine giyilebilir ürünlere ağırlık vermeyi tercih etti. Android Wear işletim sistemli akıllı saat Huawei Watch’a ek olarak, TalkBand B2 ve TalkBand N1 de Çinli üreticinin etkinlik kadrosunun yıldızları olarak ön plana çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan egzersiz takip bilekliği ve Bluetooth kulaklığı TalkBand B1 takipçisi olan TalkBand B2, selefine göre çok daha şık olan tasarımıyla dikkat çekiyor. Alüminyum metal kasanın içine oturtulan 0.73 inç PMOLED ekranın arkasında kauçuk bir kulaklık bölümü bulunuyor. Kavisli metal bölümü deri veya kauçuk kayış tamamlıyor.

huawei-talkband-n1

6 eksenli sensörü sayesinde Huawei TalkBand B2, kullanıcıların aktivitelerini rahatlıkla tanıyabiliyor. Ancak bazı rakiplerinin aksine kalp atış hızı sensörü barındırmaması TalkBand B2’nin aleyhine bir durum olarak nitelemek mümkün. Uyku takibi gerçekleştirirken derin ve hafif uyku evrelerini ayırabilen Huawei TalkBand B2, kullanıcılara uyku kalitelerini geliştirmeleri adına tavsiyelerde bulunabiliyor.

Akıllı telefona Bluetooth 4.1 ve NFC aracılığıyla bağlanan Huawei TalkBand B2, ses azaltma teknolojisini çift mikrofonla birlikte sunuyor. Akıllı tespit teknolojisine sahip olan TalkBand B2, kulaklık bilekliğe monte olmadığı zamanlarda otomatik olarak akıllı telefona gelen aramaları kendisine yönlendiriyor. 90 mAh kapasitenin ortalama kullanımda beş günlük pil ömrü sağladığı belirtiliyor.

Piyasanın ilk Hi-Fi stereo ve Bluetooth kulaklığı olarak tanımlanan Huawei TalkBand N1 ise hem kendisine yüklenen müzikleri çalabiliyor hem bir Bluetooth kulaklık olarak kullanılabiliyor hem de bir egzersiz takip cihazı işlevi görüyor. 4 GB dahili hafızanın ortalama 1000 şarkı saklamaya izin verdiği belirtilirken, şarkılar uygulama veya USB aracılığıyla aktarılabiliyor.

TalkBand N1’in egzersiz takip özelliklerinin TalkBand B2 kadar gelişmiş olmadığını ve sadece akıllı telefonla eşleştirildiği zaman temel hareketleri ölçebildiğini belirtmek gerekiyor. Ürünün 67 mAh kapasiteli pili ise ortalama üç günlük bir kullanım süresi sağlıyor.

Huawei TalkBand B2 altın, gümüş ve siyah renk seçenekleriyle piyasaya sürülecek. TalkBand N1 içinse metalik gri, altın ve pembe renk seçenekleri bulunuyor. iOS ve Android ile uyumlu çalışabilecek yeni Huawei ürünlerinin fiyatları ve çıkış tarihleriyse henüz açıklanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER