Manşetler

Huawei P9 haziran ayında Türkiye’de satışa çıkıyor

huawei p9

huawei p9Huawei’nin geçtiğimiz nisan ayı başında Londra’da düzenlediği özel bir etkinlikte tanıttığı Huawei P9 Türkiye’de satışa sunuluyor. Haziran ayının ikinci yarısından itibaren Türkiye pazarında görmeye başlayacağımız bu akıllı telefon özellikle sahip olduğu kamera özellikleriyle dikkat çekmişti.

Huawei ve Leica işbirliği sonucunda görüntüleme alanında birtakım farklılıklar Huawei P9’un kamera sistemini güçlü kılıyor. Çift lensli kamera sistemi görüntünün hem renkli hem de siyah-beyaz versiyonunu aynı anda yakalama ve bunları gerçek zamanlı olarak işleyerek kaliteli fotoğraflar çekmeye imkan sağlıyor. Ayrıca çift kameralı yapı derinlik bakımından da zengin karelerin elde edilmesine olanak sağlıyor. Buna ek olarak P9 kullanıcıları monokrom modu seçerek cihazlarını gerçek bir monokrom kamera gibi kullanabilir, gerçek siyah-beyaz fotoğraflar da çekebilirler.

P9, daha aydınlık ve detaylı çekimler yapabilen çift kamerası ile düşük ışık koşullarında da iddialı görünüyor. P9 ile çekilen her kare, Leica’nın yüksek duyarlılığa sahip ve zamanın ötesindeki karakteristiğini vurgularken, Leica?nın Standart, Canlı Renk ve Yumuşak Renk çekim modu seçenekleri ile görsellerdeki profesyonel dokunuşu bir adım ileri taşınıyor.

Huawei’nin Hibrit Odaklanma teknolojisi ile P9, son derece hızlı, keskin ve doğru ışık değerleri sunarken, göz alıcı çekimlere imza atıyor. P9, odaklanma için üç farklı yöntem destekliyor; lazer, derinlik hesaplaması ve kontrast. Cihaz çevresel şartlara göre bu seçeneklerden en uygununu devreye alarak, en iyi karenin yakalanmasını sağlıyor.

P9’un geniş diyaframlı çekim özelliği de kullanıcıların benzersiz yaratıcı kareler yakalaması için sunulan bir başka yenilikçi özellik. P9?un ayarlanabilen kamera diyafram açıklığıyla, alan derinliği etkisi yaratarak, ana objeye net odaklanıp arka planı bulanık bırakmak da son derece kolay.

P9 kullanıcı veri güvenliğini Huawei’nin yeni nesil biyometrik parmak izi algılama teknolojisi ile güvence altına alıyor. Cihazın gelişmiş parmak izi sensörü kullanıcılara, cihazlarını kişiselleştirme ve koruma imkânı sunuyor. Böylece cihazın kaza sonucu başka bir kişinin eline geçmesi durumunda veriler de en iyi şekilde korunmuş oluyor. Sensör ayrıca, kullanıcının cihazını en hızlı şekilde aktif hale getirip kullanmasını da sağlıyor.

huawei p9P9’un alüminyum ve elmas kesimli gövdesi önce 2.5D camla kapalı ekranı barındırıyor. 5.2 inç, 1080p çözünürlüklü ekran, 2.5 GHz 64-bit Kirin 955 işlemci, 3000 MAh kapasiteli pil gibi başlıca teknik özelliklere sahip olan Huawei P9’un Türkiye satış fiyatı 2399 TL olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER