Teknoloji

Huawei P9 Max sızıntısı 3 GB RAM ve 6.9 inç ekranı işaret ediyor

huawei p9 maxHuawei’nin üzerinde çalıştığı ancak resmiyet kazandırmadığı cihazların donanımsal özellikleri, benchmark testi sonuçları sayesinde ortaya çıkıyor. Yeni bir sızıntı, Huawei P9 Max adını taşıyan müstakbel telefonun GFXBench tarafından gerçekleştirilen testteki performansını ve bazı donanımsal özelliklerini gün yüzüne çıkarıyor. Bir akıllı telefon için fazlasıyla büyük olan 6.9 inç ekran, sonuçlarda göze çarpan ilk unsur oluyor. Ekran çözünürlüğünün 1920 x 1080 pikselde kalması ise biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

Bu kadar devasa bir ekranı taşımak içi oldukça büyük bir cebe ihtiyaç duyulacağı kesin. Benchmark testi, akıllı telefonda sekiz çekirdekli, 64-bit HiSilicon Kirin 950 işlemcinin bulunacağını gösteriyor. Geçtiğimiz kasım ayında internete sızan ve Huawei P9 Max’e ait olduğu söylenen AnTuTu benchmark testinin sonucunda cihazda 4 GB RAM olduğu görülmüştü. Son benchmark testinde ise 3 GB RAM özellik listesine giriyor.

Bu işlemci ve belleğe 32 GB dahili hafızanın eşlik edeceği de test sonucunda görülüyor. Ancak bu dahili depolama alanının microSD kart ile genişletilmesi beklenmiyor. 16 megapiksel çözünürlüklü arka kamerada oto fokus, LED flaş ve HDR desteği gibi özelliklerin bulunacağı belirtiliyor. Ön kameranın ise 8 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı ifade ediliyor. Her iki kameranın da Full HD çözünürlükte video kamera kaydı gerçekleştirmesi bekleniyor.

huawei p9 max gfxbenchAkıllı telefonun kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkması ve şirketin Emotion UI arayüzünün bu işletim sistemine eşlik etmesi öngörülüyor. P9 Max’in piyasaya çıkış tarihi konusunda ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Huawei’den şimdilik cihazın çıkış tarihi konusunda bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER