Teknoloji

Huawei P9 DxOMark testinde fotoğraf performansıyla yükseldi

huawei-p9-dxomark-250716Huawei yeni amiral gemisi Huawei P9’dan duyduğu memnuniyeti ilk günden bu yana açık biçimde sergiliyor. Şirket, akıllı telefonun tanıtımı için Scarlett Johansson ve Henry Cavill gibi oyuncuları kullanarak telefona olan güvenini net bir şekilde sergilemişti.

Cihazda ön plana çıkan unsur ise Alman fotoğraf makinesi üreticisi Leica ile birlikte hazırlanan çift arka kameralı kurulum oluyor. Huawei P9 DxOMark tarafından gerçekleştirilen kamera testlerindeki performansıyla ortaklığın iyi sonuçlar verdiğini gösteriyor.

Huawei P9 DxOMark testinde selefine üstünlük sağlıyor

DxOMark’ın kamera benchmark testinde Huawei P9’un selefi Huawei P8’e karşı kayda değer bir üstünlük sağladığı görülüyor. Fotoğraf performansında 84 puan alan P9, video performansıyla 72 puan alıyor. P8 ise söz konusu testlerde 78 ve 66 puan almıştı. Bir yıl içinde kaydedilen bu artış, Çinli üreticinin aldığı mesafeyi göstermesi açısından önem taşıyor. P9’un ortalaması ise P8’in ortalamasının 6 puan üzerine çıkıyor ve 80 oluyor.

Huawei P9’un aldığı 80 puanı “ne çok yüksek, ne de çok düşük” şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Testten en yüksek skoru alanlar 87 puan ile HTC 10 ve Samsung Galaxy S7 edge olurken, P9’un puanı Huawei’nin makası agresif biçimde kapatabileceğini göstermesi açısından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER