Teknoloji

Sızan taslak videosu Huawei P10’un tasarımını gözler önüne seriyor

huawei p10Huawei P10 ile ilgili haberler, önümüzdeki günlerde teknoloji dünyasının gündemini biraz daha yoğun biçimde işgal edecek gibi görünüyor. Akıllı telefonun tanıtım tarihi, Huawei tarafından paylaşılan bir videoyla açıklanmıştı. Ortaya çıkan bir diğer video iste telefonun tasarımı konusunda daha somut biçimde fikir edinmeyi sağlıyor.

CAD çizimleri temel alınarak oluşturulan taslaklarla hazırlanan videoda Huawei’nin yeni amiral gemisi telefonu 360 derece olarak görülüyor. Cihazda dikkat çeken ilk unsur, aynı zamanda bir parmak izi tarayıcısı olarak da işlemesi beklenen ana ekran tuşu oluyor.

P10’un özelliklerine ilişkin iddialar da uzun süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonda 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü 5.2 inç ekranın bulunacağı iddia ediliyor. P9’un metal arka panelinin ve iki arka kamerayı kaplayan cam vizörün P10’da da korunması bekleniyor.

Bazı noktaların muhafaza edilmesi, Huawei’nin yeni amiral gemisinin tasarımında gözle görülür değişiklikler gerçekleştirmeyeceği anlamına gelmiyor. P9’daki yivli köşelerin P10’da yerini yuvarlatılmış bir görünüme bırakacağı söyleniyor. Buna ek olarak, telefonun hatlarının genel anlamıyla yumuşatılacağı belirtiliyor.

Huawei P10 buton dizilimi konusunda farklılık göstermeyecek

Sızan videoda P10’un üzerindeki fiziksel butonların dizilimini görmek de mümkün oluyor. İlk bakışta, P9 ve P10’un fiziksel buton dizilimi konusunda bir fark görünmüyor. Güç ve ses kontrol butonları yine akıllı telefonun sağ kenarında yer alıyor. SIM kart tepsisi akıllı telefonun solunda konumlanıyor. P10’un alt kenarında ise USB-C girişi ve 3.5 mm. kulaklık jakı bulunuyor. Sızan videodaki tasarımın doğru olup olmadığını görmek içinse 26 Şubatı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER