Manşetler

Huawei P10 Lite amiral gemisi P10’un bazı özelliklerini uygun fiyata sunuyor

huawei p10 lite

huawei p10 liteHuawei yeni bir “Lite” cihazın duyurusunu gerçekleştirdi. Bu seferki cihaz, geçtiğimiz ayın sonlarında tanıtılan amiral gemisi Huawei P10’un daha hafif versiyonu oldu. Yeni Huawei P10 Lite, P10’un bazı tasarım prensiplerini barındırıyor. İnce bir ekran çerçevesi ve 5.2 inç Full HD ekran barındıran kompakt gövde altın ya da siyah renklerle geliyor. Gelecekte daha fazla rengin sözü de veriliyor.

Huawei’nin ürettiği orta segment Kirin 658 yongasetiyle çalışan bu telefonda 4 GB RAM bulunuyor. Ayrıca güvenlik ve rahat kullanım için parmak izi tarayıcısı da unutulmamış. Ancak bu modelde sadece tek bir arka kamera bulunuyor. Bu kamera da 12 megapiksel, 1.25 mikrometre genişliğinde pikseller barındıran bir sensör içeriyor. Önde de 8 megapiksel kamera bulunuyor ve bu kamera mükemmel selfie fotoğraflar vadediyor. Her iki kameranın da Huawei’nin diğer modellerinde sunduğu kamera işlevlerini desteklediğini tahmin ediyoruz.

Lite modelle birlikte Knuckle Sense adı verilen bir özelliğin çıkışı da gerçekleştiriliyor. Bu sistem parmak boğumuyla ekrana tıklatarak veya çizim yaparak çeşitli işlevleri gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor.

Telefonda Huawei’nin EMUI 5.1 kullanıcı arayüzü yüklü olarak gelirken, diğer P10 cihazlarında olduğu gibi temelde Android 7.0 Nougat bulunuyor.

P10 Lite’ın bugün itibarıyla yurt dışında satışa sunulması bekleniyor. Telefonun İngiltere fiyatı yaklaşık 300 pound olarak belirlenmiş.

İLGİLİ HABERLER