Teknoloji

Huawei Nova ve Nova Plus ile orta segmente iddialı geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1472733707590{margin-top: -15px !important;}”][vc_column_text]

huawei nova
Huawei Nova

Huawei son zamanlarda üst sınıf amiral gemisi Android telefonlarla yarışacak nitelikte, Mate 8 ve P9 gibi modellerle karşımıza çıkmıştı. IFA 2016’da ise şirketin biraz daha uygun fiyatlı akıllı telefonların bulunduğu yelpazeye geri dönüş yaptığını görüyoruz. Bugün duyurusu gerçekleştirilen orta segment Nova ve Nova Plus akıllı telefonlarla Huawei orta segmentte şansını arayacak.

Söz konusu cihazların teknik özelliklerine baktığımızda, heyecan verici bir şey görmüyoruz. Yine de, güçlü birer orta segment Android telefonu olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Nova’da 5 inç, 1080p ekran, sekiz çekirdekli 2 GHz Snapdragon 625 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası bulunuyor.

Nova’nın arkasında 12 megapiksel, f/2.2 kamera bulunuyor. Önde de 8 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı ikinci bir kamera mevcut. 3020 mAh kapasiteli pil de, Huawei’nin belirttiğine göre iki güne varan çalışma ömrü sunuyor. Diğer dikkat çekici özellikleri arasında Kategori 6 LTE desteği, parmak izi okuyucu, USB Type-C portu üzerinden veri transferi ve şarj, microSD kart yuvası üzerinden ikinci SIM kartıyla kullanma imkanı bulunuyor. Android 6.0 Marshmallow ile yüklü gelen cihazda Emotion UI 4.1 kullanıcı arayüzü bulunuyor. Huawei’nin boyama, time-lapse, ağır çekim gibi yazılım tabanlı kamera özellikleri, aynı zamanda ekranın mavi ışığını filtreleyen gece ekranı özelliği de Huawei Nova’da yer alıyor.

Huawei Nova Plus
Huawei Nova Plus

Nova Plus ise, Nova’nın daha büyük ekranlı versiyonu. Bazı teknik özellikleri de ondan daha üstün. 5.5 inç, 1080p ekran barındıran Nova Plus’ın arkasında 16 megapiksel, optik görüntü sabitleme özellikli kamera yer alıyor. Daha büyük ekranlı olduğu için, doğal olarak 3340 mAh gibi daha yüksek kapasiteli bir pile de yer açılıyor. Bu pilin 2.2 güne kadar varan çalışma imkanı sunduğu belirtiliyor.

Nova ve Nova Plus modellerinin her ikisi de gümüş, gri veya altın renk seçenekleriyle sunuluyor. Bu iki telefon ekim ayının başından itibaren sırasıyla 399 ve 429 avro fiyat etiketleriyle satışa sunulmaya başlanacak.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1472733698736{border-left-width: 10px !important;}”][td_block_7 custom_title=”IFA 2016 HABERLERİ” custom_url=”http://www.teknoblog.com/ifa-2016/” header_text_color=”#ffffff” header_color=”#f04a0a” tag_slug=”ifa 2016″][/vc_column][/vc_row]

İLGİLİ HABERLER