Teknoloji

Huawei Mate 9 ve Mate S2 Leica imzalı kameralarla gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei mate 9 taslakHuawei, geçtiğimiz ilkbaharda görücüye çıkarttığı amiral gemisi P9’un kameraları için Leica işbirliğine gitmiş ve cihazın arkasına iki kamera yerleştirmişti. Gelen haberler, şirketin bu yaklaşımı bundan sonra piyasaya süreceği başka telefonlarda da sürdüreceğini gösteriyor.

Devam eden işbirliğinin ilk örneği ise Huawei Mate 9 olacak gibi gözüküyor. GizmoChina’nın Weibo’daki bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Leica optik görüntü sabitleme, lazer otomatik odaklama ve analog zoom gibi özelliklerin geliştirilmesinde Huawei’ye yardımcı olacak. Aynı haberde, Leica ve Huawei’nin bu işbirliğinin Mate S2’ye taşıyabileceği bilgisi de yer alıyor.

Mate 9’da şirketin kendi üretimi olan Kirin 960 işlemciye 6 GB RAM’in eşlik etmesi öngörülüyor. Xiaomi’nin henüz duyurulmamış Mi Note 2 adlı telefonunda da 6 GB RAM’in bulunacağı söyleniyor. Samsung Galaxy Note 7’nin Çin’de satışa sunulacak versiyonunda da 6 GB RAM bulunacağı konuşulmuştu. Ancak bu beklenti henüz gerçeğe dönüşmüş değil.

Huawei Mate 9 kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkacak

Mate 9’un kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkması bekleniyor. Bu işletim sistemine şirketin kendi imzasını taşıyan EMUI 5 kullanıcı arayüzü eşlik edecek. Ortada henüz resmi bir duyuru olmasa da, Huawei yöneticileri daha öncesinde Mate 9 ve Mate S2’nin yıl içinde duyurulacağının işaretlerini vermişlerdi. Dolayısıyla 2016 sona ermeden Huawei ve Leica işbirliğinin yeni meyveleriyle tanışmak pek de şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER