Manşetler

Huawei Mate 9 tanıtıldı: 5.9 inç ekran, Kirin 960 işlemci

huawei mate 9
huawei mate 9
Huawei Mate 9

Huawei Mate 9, Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen bir etkinlikte resmiyet kazandı. Daha önce defalarca kez hakkındaki bilgilerin ve fotoğrafların internete sızdığı bu telefon hakkında kesin bilgiler elde edilmiş oldu.

Mate 9’un metal gövdesi 5.9 inç, 1080p Full HD çözünürlüklü IPS ekran barındırıyor. Ekran, 2.5D cam ile kaplanmış. Büyük ekranlı telefonun gövdesi sadece 7.5 mm.’lik kalınlığa sahip. 169 gr.’lık ağırlığın da bu büyüklükteki bir telefon için gayet makul seviyelerde olduğu söylenebilir.

Huawei Mate 9’da yepyeni Kirin 960 yongaset çalışıyor. Bu, dördü yeni ve 2.4 GHz maksimum saat frekansına sahip Cortex-A73 çekirdek, geri kalan diğer dördü ise 1.8 GHz frekanslı Cortex-A53 çekirdek barındırıyor. Bir Kirin yongasetinin en sonunda üst sınıf, amiral gemisi nitelikte bir grafik işlemci birimiyle sunulduğunu görüyoruz. Kirin 960, ARM Mali-G71 MP8 GPU ile çalışıyor. Son olarak bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor.

Mate 9’da ikinci nesil Leica kamera bulunuyor. Çift kameralı bu sistemde 20 megapiksel f/2.2 monokrom ve 12 megapiksel f/2.2 renkli sensör barındıran lensler yer alıyor. Bu iki kamera optik görüntü sabitleme ile desteklenirken, 4’ü 1 arada hibrit otomatik odak sistemi lazer, faz algılamalı, derinlik algılmalı ve kontrast algılamalı otomatik odak sistemlerini bir arada barındırıyor. Ayrıca çift renkli çift LED flaş da kameranın yanına yerleştirilmiş.

huawei mate 9Huawei, kameranın Hybrid Zoom olarak adlandırılan hibrit yakınlaştırma sistemine sahip olduğunun altını çiziyor. Bu sistem önemli bir kalite kaybı olmaksızın yakınlaştırma yapma imkanı sunuyor. Gerçek hayatta nasıl çalıştığını görmek için biraz daha beklemek ve inceleme sonuçlarını görmek gerekiyor. İlk kez bir Huawei amiral gemisi akıllı telefonunda ultra yüksek çözünürlüklü video kayıt özelliğini görüyoruz. Mate 9 ile 4K video kaydı mümkün.

Önde yer alan selfie kamerası 8 megapiksel sensör, f/1.9 diyafram açıklığı ve otomatik odaklama gibi özellikler barındırıyor.

Mate 9’un geri kalan özellikleri arasında 64 GB genişletilebilir hafıza, çift SIM kart desteği, LTE bağlantısı, 4000 mAh kapasiteli pil de bulunuyor. Bu arada 5 amperlik şarj aletiyle Super Charge özelliğini destekliyor, diğer bir deyişle hızlı şarj imkanı sunuyor. Ayrıca arkaya yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu hareket desteğine de sahip. Yani bazı işlevleri parmak izi okuyucusu üzerinde gerçekleştirilecek parmak hareketleriyle yerine getirmek mümkün oluyor.

Huawei Mate 9 fiyatı ve renk seçenekleri

Mate 9’da Android 7.0 Nougat yüklü olarak geliyor. Bunun üstünde en yeni EMUI 5.0 kullanıcı arayüzü bulunuyor. Telefonun uzay grisi, ay ışığı gümüşü, altın şampanya, mocha kahverengisi, seramik beyaz ve siyah olmak üzere altı farklı renk seçeneği bulunacak.

huawei mate 9Huawei Mate 9 öncelikle Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Kuveyt, Malezya, Polonya, Suudi Arabistan, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde satışa sunulacak. Avrupa için tavsiye edilen satış fiyatı yaklaşık 700 avro, yani 2400 TL civarında belirlendi.

İLGİLİ HABERLER