Teknoloji

Huawei Mate 9 20 megapiksel çift kamerayla gelebilir

huawei mate 9Huawei, yeni amiral gemisi telefonları P9 ve P9 Plus’ı kısa süre önce görücüye çıkartmıştı. Ancak gelen son haberler, Çinli üreticinin bu yıl tanıtacaklarının henüz sona ermediğini işaret ediyor. Şirketin en azından kamera konusunda P9 ve P9 Plus’ı gölgede bırakacak bir akıllı telefon hazırlığı içinde olduğu söyleniyor.

Teknoloji endüstrisi üzerinde uzmanlaşan analist Pan Jiutang, Huawei Mate 9 adını taşıması muhtemel cihazın 20 megapiksel çift kamera sensörüyle gelebileceğini belirtti. Eğer bu iddia doğru çıkarsa Mate 9, 12 megapiksellik iki sensörden oluşan bir arka kamera barındıran P9’u geride bırakmış olacak.

Huawei, Leica ile işbirliği içinde geliştirdiği P9’un fotoğraf konusundaki yeteneklerini özellikle ön plana çıkarıyor. P9’u deneyimleyenlerin kameraya olan övgüleri dikkate alınınca, daha da gelişmiş bir kamera ihtimali ekstra heyecan oluşturuyor.

Jiutang’ın Mate 9 ile ilgili öngörüleri sadece kamerayla sınırlı kalmıyor. Analist, Huawei’nin Kirin 960 yongasının bulunduğu ilk telefonun Mate 9 olabileceğini belirtti. Kirin 960, ARM Artemis çekirdekler barındıran sekiz çekirdekli mimariye sahip ilk yonga olacağı iddiasıyla dikkat çekiyor. Yonganın Cat 12 LTE bağlantısını destekleyebileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Gizmochina’da yer alan habere göre, Huawei Mate 9 2016’nın sonlarına doğru resmiyet kazanacak. Mate 8’in 2015’in sonlarında satışa sunulduğu göz önüne alınınca bu tarih kulağa daha anlamlı geliyor. Bu noktada Pan Jiutang’ın sadece geçmişte çeşitli isabetli tahminlerde bulunan bir analist olduğunu ve ortaya attığı özelliklerin kendi kişisel değerlendirmelerinin sonucu olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER