Teknoloji

Huawei Mate 8 sızıntısı metal kasa ve parmak izi tarayıcısını ortaya koyuyor

Huawei’nin yeni amiral gemisi telefonunu 2 Eylülde duyuracağını daha önce açıklamıştı. Bu tarihe doğru geri sayım devam ederken, Ascend Mate 8 ismini taşıması beklenen akıllı telefona ait olduğu öne sürülen bir video sızdı. Sızıntının Fransız No Where Else sitesinin editörlerinden Steve Hemmerstoffer tarafından paylaşılması da güvenilirliğini artırıyor.

M200-UL00 model numarasını taşıyan telefonun Huawei Mate 8 olduğu düşünülüyor. Daha önce cihaz hakkında çıkan dedikodularda işaret edilen metal kasa ve parmak izi tarayıcısı, paylaşılan videoda açıkça görülüyor. Parmak izi tarayıcısının arka kamera lensinin hemen altına yerleştirilmiş olması dikkat çekiyor.

Sızıntıdaki cihaz, boyutu itibarıyla 6 inç’lik ekran dedikodularıyla da örtüşüyor. Huawei Mate 8’in 6 inç ekranının 2560 x 1440 piksel QHD çözünürlük ve 490 ppi piksel yoğunluğu sunması bekleniyor.

64-bit sekiz çekirdekli Krin 950 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza Huawei Mate 8’in diğer potansiyel özellikleri arasında sayılıyor. Telefonun 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızaya sahip daha ucuz bir versiyonun da satışa sunulacağı iddialar arasında yer alıyor. 4100 mAh kapasiteli pille birlikte gelmesi beklenen Huawei Mate 8’e ilişkin sızıntıların önümüzdeki dönemde artması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER