Manşetler

Huawei Honor 7 tanıtıldı: Metal gövde, parmak izi okuyucusu, 20 megapiksel kamera

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-honor-7-010715-1

Huawei, Honor serisine yeni bir üye kazandırdı. Çinli şirketin en son amiral gemisi telefonu Honor 7’nin Çin duyurusu gerçekleştirildi. Bu telefonun sadece Huawei’nin ana vatanıyla sınırlı kalmayacağı, küresel pazarda satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Honor serisinin üyeleri mütevazı teknik özellikleri çok düşük fiyatlardan sunmasıyla biliniyor. Honor 7 ise ciddi biçimde üstün teknik özelliklerle donatılan, buna rağmen makul fiyatlı olmayı sürdüren bir akıllı telefon olma özelliği taşıyor.

Honor 7’nin alüminyum alaşım gövdesi bu telefonu epey değerli ve zengin gösteriyor. 5.2 inç ekran ise 1080p çözünürlük ve 423 ppi piksel yoğunluğu sunuyor.

Metalik gövdenin altında sekiz çekirdekli 64-bit Kirin 935 işlemci, Mali-T628 GPU ve 3 GB RAM bulunuyor. 16 GB ve 64 GB depolama kapasite seçeneklerine ek olarak microSD kart yuvası da mevcut.

 

Honor 7’nin arkasında Faz Algılamalı Otomatik Odak, f/2.0 diyafram açıklığı, 6-lens modüllü, 20 megapiksel kamera yer alıyor. Önde de geniş açılı 8 megapiksel selfie kamerası mevcut.

Ayrıca telefonun arkasında parmak izi okuyucusu da yer alıyor. Bu okuyucu sadece ekran kilidi açmak için bir güvenlik elemanı olarak kullanılmakla kalmıyor, kamerayı da tek bir dokunuşla açmaya izin veriyor.

huawei-honor-7-010715-5

Bağlantı özellikleri bakımından da Huawei Honor 7 epey güçlü görünüyor. NFC, 802.11a/b/g/n/ac (çift bant) Wi-Fi, Bluetooth 4.1, A-GPS, GSM, WCDMA ve LTE destekleri mevcut.

Honor 7’nin 3100 mAh kapasiteli pili hızlı şarj desteğine sahip, sadece bir saatte yüzde 50’lik şarj seviyesine ulaşabiliyor. Android 5.0 Lollipop ile yüklü gelen Huawei Honor 7’de Huawei’nin EMUI 3.1 özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü de çalışıyor.

Honor 7 ilk etapta Çin’de satışa sunulacak, ancak bu ülke dışında da satışa çıkması bekleniyor. 16 GB kapasiteli modelin fiyatı 865 TL seviyesinden başlıyor, çift SIM destekli LTE versiyonu yaklaşık 950 TL, 64 GB kapasiteli Honor 7 ise kabaca 1075 TL’lik fiyatlardan alıcı buluyor. Fiyatlar Çin’in para birimi yuandan doğrudan çevrildi.

İLGİLİ HABERLER