Manşetler

Huawei Honor 5X Ön İnceleme: Keşke Türkiye’ye de gelse

huawei honor 5x

Huawei son yıllarda tasarım konusunda birkaç basamak atladı. Bugün şirketin sadece üst segment değil, orta segment telefonlarında bile metal gövdeyi, ince hatları ve değerli görüntüyü bulmak mümkün oluyor. Honor 5X de bu unsurları barındıran en son Huawei Android telefonlarından bir tanesi.

huawei honor 5x huawei honor 5x huawei honor 5xCES 2016’da uluslararası pazara çıkacağı duyurulmuş olan Honor 5X’e MWC 2016’da Huawei’nin standında rastladık ve göz gezdirmeden geçemedik. Artık hoş tasarım ve kaliteli yapı sadece üst sınıf akıllı telefonları tercih eden tüketicilerin aradıkları unsurlar değil. Akıllı telefon deneyimine yeni adım atan kullanıcılar bile cihazlarına uzaktan bakıldığında dikkat çekmesini, ne olduğunu sorulmasını istiyor. Honor 5X de bu anlamda kullanıcılara aradıkları tasarım ve kaliteyi sunan önde gelen orta segment Android telefonlarından bir tanesi gibi görünüyor.

Huawei Mate S’in daha kompakt versiyonu gibi görünen, yine hafif kavisli köşeler ve uzun kenarlara doğru hafifçe kavis yapan bir arka yüzeye sahip olan Huawei Honor 5X, 5.5 inç ekranlı bir telefon olmasına rağmen rahatlıkla kavranıyor, tek elle kullanmak çok zahmetli görünmüyor. 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran 401 ppi’lik piksel yoğunluğuna sahip ve fazlasıyla yeterli keskinlikte ve netlikte yazıları ve grafikleri sunuyor. Ekran parlaklığı yüksek, renkler de yeteri kadar canlı görünüyor. Sonuç olarak orta segment bir Android telefonuna göre Honor 5X epey iyi sayılabilecek bir görsel deneyim yaşatıyor.

İşlemci tarafına baktığımızda Honor 5X’in geçen yılın orta üst segment Android telefonlarında gördüğümüz Snapdragon 615 işlemciyi barındırdığını görüyoruz. 2016 ile birlikte yeni nesil telefonlarda Snapdragon 650 ve 652 işlemcileri görmeye başladık. Honor 5X bu noktada biraz dezavantajlı gibi görünüyor. 2 GB RAM ise artık bu ayardaki telefonlar için standart hâlini aldı. Honor 5X’in özelleştirilmiş Emotion kullanıcı arayüzü epey akıcı çalışıyor gibi görünüyor. Geçişler hızlı, uygulamalar da bekletmeden yükleniyor. Bu arada Huawei standında sergilediği telefonlarda, en azında Honor 5X’te Wi-Fi değil 4G bağlantısını kullanıyor. Bu sayede Orange’ın 4G bağlantısını Honor 5X üzerinde test etme fırsatı bulduk. Sonuç gayet iyi, Teknoblog saniyeler içinde tamamen yüklenmiş şekilde karşımızdaydı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Huawei Mate 8 Ön İnceleme

Honor 5X’in diğer teknik özelliklerine baktığımızda 13 megapiksel, f/2.0 lensli arka kamera, 5 megapiksel, f/2.4 lensli ön kamera, 1080p Full HD video kaydı ve 3000 mAh kapasiteli pil gibi özellikleri görüyoruz. Telefonun bir özelliği de parmak izi okuyucusuna sahip olması. Böylelikle güvenlik doğrulamasını doğrudan parmak iziyle gerçekleştirmek, ekran kilidini şekil veya pin girmeden açmak mümkün oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Huawei Mate Book Ön İnceleme

Huawei Honor serisi telefonları Türkiye’de pek görmüyoruz ve muhtemelen bu telefonu da görmemiz zor gibi görünüyor. Huawei Honor 5X’i burada deneyimledikten sonra insan “Keşke bu telefon Türkiye’ye gelse” demekten kendisini alıkoyamıyor.

İLGİLİ HABERLER