Manşetler

Huawei hem Android hem de Windows Phone ile başlatılabilen akıllı telefon peşinde

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Windows Phone ekosistemine yabancı bir şirket değil, ancak şimdiye kadar Windows Phone çalışmalarını düşük profilli tuttuğunu söylemek gerekiyor. Şirketin şimdilerde Android ve Windows Phone’u tek bir akıllı telefonda buluşturacak proje üzerinde çalıştığı söyleniyor.

huawei-logo-190912

TrustedReviews sitesine konuşan Huawei’nin pazarlamadan sorumlu şefi Shao Yang, şirketinin Microsoft’un mobil yazılımına olan bağlılığını tekrarladı, ancak tercihlerinin Android’in yanında çalışan ikinci bir işletim sistemi olduğunu kaydetti. Böylelikle Huawei bazı PC üreticilerinin izlediği Android ve Windows’u çalıştırma yeteneğine sahip dizüstü bilgisayar ve tablet stratejisini akıllı telefona uygulamış olacak.

Huawei’nin bu yeni akıllı telefonunun 2014’ün ikinci çeyreğinde ABD’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Aynı zamanlarda Microsoft’un da Windows Phone 8.1 dağıtımına başlayacağını düşündüğümüzde bu zaman aralığı mantıklı görünüyor.

Bu arada Huawei çift işletim sistemli akıllı telefon planı yapan tek şirket değil. Hintli telefon üreticisi Karbonn da Android ve Windows Phone ile başlatabilen akıllı telefonunu önümüzdeki aylarda çıkarmayı hedefliyor.

Tüketicilerin tek bir cihazda hem Android hem de Windows Phone çalıştırmayı tercih edip etmeyeceğini şu an için bilmiyoruz. Ancak Yang’ın söylediğine göre Huawei’nin versiyonu tüketicilere arzu ettikleri şekilde değiştirme imkanı tanıyacak. Yöneticiye göre eğer sadece Windows olsa, tüketiciler o telefonu satın almak için o kadar kolay karar veremeyebilir. Android bu noktada ikna edici unsur olacak gibi duruyor.

Microsoft Windows Phone 8.1 ile birlikte pazarın daha düşük fiyatlı noktalarına inmeyi amaçlıyor. Bunun için de cihaz teknik özellikleri için gereksinimlerin çıtası indiriliyor, telefon üreticilerine ücretsiz lisans anlaşma teklifleri sunuluyor. Microsoft’un değişikliklerinin düşük fiyatlı Windows telefonlarına kapı açacağı açık, ancak telefon üreticilerinin de Windows Phone’u Android cihazları içinde alternatif bir işletim sistemi olarak da sunma fikrine yönelebileceğini de dikkate almak gerekiyor.

Bir cihaza Android işletim sisteminin kurulması telefon hafızasında önemli bir alanın tüketilmesi anlamına geliyor. Windows Phone 8.1’e yer kalmayacağı düşünülebilir, ancak Windows Phone 8.1’in sadece 4 GB kapasiteli cihazları destekleyecek olması ve yine uygulamaların microSD karta yüklenebilir hâle gelmesi muhtemel sorunların çözümünü kolaylaştıracaktır. Ayrıca telefon üreticilerinin cihazlarını Android ve Windows Phone yüklü olarak sunum satın alma sırasında çözümü tüketicilere bırakması da muhtemel. Ancak böyle bir durum satın alma sürecini karmaşık hâle getireceği için tercih edilmeyebilir.

En iyisi Microsoft’un Windows Phone 8.1 planlarını resmi olarak açıklamasını beklemek. Gelecek ayın başında San Francisco’da düzenlenecek Build 2014 ile birlikte ortalıktaki belirsizlikler giderilecek, çift işletim sistemli cihazlara dair planlar da netleşecektir.

İlgili >> TrustedReviews

İLGİLİ HABERLER