Teknoloji

Huawei G7 Ön İnceleme

huawei-g7-on-inceleme-001

Huawei geçtiğimiz eylül ayında Berlin’de düzenlenen IFA 2014 kapsamında tanıttığı yeni telefonlarından Huawei G7’nin Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. Türkiye’de bugün itibarıyla piyasaya sürülen Huawei G7, gelişmiş bir özellik setini 999 TL gibi makul olarak nitelendirilebilecek bir fiyatla sunuyor. 5.5 inç’lik HD bir ekrana sahip olan Huawei’nin yeni cihazı, tek parça olarak üretilen metalik gövdesiyle tasarım bakımından göz kamaştırıyor.

huawei-g7-on-inceleme-008

7.6 mm. kalınlığında bir kasa ve 165 gram ağırlığa sahip olan Huawei G7, ergonomik kasası sayesinde ele sağlam biçimde oturuyor. Ekran 5.5 inç gibi büyük bir boyuta sahip olsa da, bu durum tek elle kullanımda herhangi bir sıkıntıya yol açmıyor. 5.5 inç’lik bu ekranı sadece 2.85 mm. kalınlığındaki bir çerçeve kaplıyor. Huawei G7’nin sol kenarında herhangi bir buton bulunmazken, tüm kontrol tuşları ve yuvalar cihazın sağ tarafına yerleştirilmiş. Ses kontrol ve güç tuşunun dışında mikro SIM ve microSD kart yuvaları bulunuyor. Bu yuvaları açmak için kullanıcıların özel bir iğneden yardım alması gerekiyor. Huawei G7’nin kasası yekpare olduğu için microSD kart girişinin cihazın kenarına yerleştirildiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Huawei G7’nin kasası elle açılamadığı için 3000 mAh kapasiteli pili de çıkarmak mümkün olmuyor.

huawei-g7-on-inceleme-005

Cihazın arkasında oto fokus özellikli 13 megapiksel BSI kamera bulunuyor. Bu kameraya LED flaş eşlik ediyor. Ancak Huawei G7’ye kamera konusundaki esas avantajını ön kamerası kazandırıyor. 5 megapiksel kamerayla 88 derecelik açıya sahip özçekimler gerçekleştirilebiliyor. Buna ek olarak, panoramik selfie özelliği de “selfie” furyasına kapılanlara değişik çözümler sunuyor.  Ultra snapshot özelliği ise her anı hızlıca kaydetmek isteyenlere bu imkanı sağlıyor. Bu özellik sayesinde kamera uygulamasını açmadan bile fotoğraf çekilebiliyor.

huawei-g7-on-inceleme-015

Huawei G7 kutusundan Android 4.4.2 KitKat işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sisteminin üzerine Huawei’nin Emotion UI 3.0 arayüzü ekleniyor. Arayüz görüntü itibarıyla stok Android deneyimini hatırlatsa da, kullanılan bazı görsel unsurlar akıllara Apple’ın iOS 8 kullanıcı arayüzünü de getiriyor. Özellikle büyük ekranlı telefonlar için tasarlanan Emotion UI 3.0, daha önce de Huawei markalı bir Android cihaz kullananların aşina olacağı bir deneyim sunuyor. Menüler arasında geçiş oldukça hızlı biçimde gerçekleştiriliyor. 64-bit işlemcisi sayesinde Huawei G7’nin Android 5.0 Lollipop’un getireceği yeniliklere en hazır telefonlardan biri olduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor.

huawei-g7-on-inceleme-007

Huawei G7’deki en dikkat çekici yönlerden birisi de oldukça kapsamlı bir kişiselleştirme imkanı sunması. 30 farklı tema barındıran Huawei G7 ile birlikte 2000’i aşkın arka plan resmi de kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER