Manşetler

Huawei Vision Turkcell T serisinin gelecek üyesi olabilir

Turkcell 2012’ye yeni bir T serisi Android telefonla başladı. Geçtiğimiz ay piyasaya çıkan Turkcell T11, teknik özelliklerine bakıldığında T10 ile T20 arasına düşecek bir cihazdı, ki Turkcell’in yaptığı adlandırma da bunu destekleyecek türden. Dün yayınladığımız Turkcell T11 incelemesini bitirirken Turkcell’in pazarın biraz daha üst seviyesine hitap edecek bir telefon çıkarması gerektiğini belirtmiştik. Ortalıkta dolaşan dedikodulara göre çok yakında T serisi böyle bir yeni üye kazanacak.

Huawei’nin geçtiğimiz yıl tanıttığı Huawei Vision Turkcell T serisinin önümüzdeki dönemde piyasaya çıkacak son üyesi olabilir. Telefon T30 mu, T40 mı olarak adlandırılır bilmiyoruz, ancak ortalıkta dolaşan dedikodular Turkcell deneyimini daha yüksek donanım özelliklerine sahip bir cihazda yaşamanın çok yakında mümkün olacağını gösteriyor. Huawei Vision’da 1 GHz Qualcomm Snapdragon MSM8255 işlemci, 3.7 inç, 480 x 800 çözünürlüklü ekran, 512 MB RAM, 2 GB ROM, 1 GB dahili hafıza, 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası gibi teknik özellikler bulunuyor. 5 megapiksel, 720p HD video kayıt yetenekli kameraya sahip olan cihaz Android 2.3 Gingerbread ile çalışıyor.

Anlayacağınız, karşımızda Turkcell’in şimdiye kadar piyasaya çıkardığı ürünlerden çok daha donanımlı ve bizim işaret ettiğimiz 800 TL civarı fiyata sahip Android telefon segmenti içine girebilecek bir ürün duruyor. Turkcell T serisinin son iki üyesi T20 ve T11’de NFC var. Her ne kadar Huawei Vision’ın teknik özellikleri içinde NFC görünmese de, Turkcell T serisinin üyesi olacak Vision versiyonuna NFC modülü eklemek zor olmayacaktır.

Turkcell’in dedikodusu yapılan gelecek nesil T serisi Android telefonuyla ilgili gelişmeleri elimize geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER