Teknoloji

Huawei CEO’luk koltuğunda rotasyona gidiyor

Telekom altyapısı ve mobil cihaz üretimi konusunda dünyanın en popüler şirketlerinden biri konumunda olan Çinli Huawei, yeni CEO’sunun adını kamuoyuna duyurdu. CEO’luk görevini üstlenen Eric Xu, bugünden itibaren 31 Mart 2014’e kadar bu görevi yürütecek. Eric Xu’nun göreve gelişiyle birlikte şirketin geçtiğimiz yıl duyurduğu ve CEO’luğu 6 aylık dönemlerden oluşan bir rotasyona bağlayan yönetim stratejisi de tam anlamıyla hayata geçmiş oldu.

huawei-logo-190912

Söz konusu strateji altında üç üst düzey yönetici sırayla CEO’luk görevini üstleniyor. Geçici olarak tanımlanabilecek görev süresi boyunca CEO, direktörler kurulu toplantılarını ve icracı bir yöneticilik yapmak ile operasyonlar ve kriz yönetimlerinde liderlik etmek gibi yükümlülüklere sahip. Bu rotasyon için seçilen üç yöneticinin de şirketin farklı alanlarından geliyor olması dikkat çekerken, normal görevlerinin de CEO’luk dönemi boyunca devam edeceği ve CEO olmadıkları zaman da şirket içinde ”önemli bir otorite” sahibi olacakları belirtildi.

Huawei ve Çin’in hızlı bir dönüşümden geçtiği bu günlerde, üçlü rotasyon sisteminin şirketi tetikte tutması amaçlanıyor. Şirketin kurucusu olan ve uzun yıllar boyunca CEO’luk görevini yürüten Ren Zhengfei de geçtiğimiz yılın nisan ayında yaptığı açıklamada bu tarz bir yönetim anlayışının zamanında Çin imparatorları arasında benimsendiğine dikkat çekmiş ve toplumun hızla değiştiği bu günlerde daha iyi bir model bulamadıklarını ifade etmişti. 10 yıldır Huawei bünyesinde bulunan Ren, bu rotasyon çerçevesinde göreve gelen üçüncü isim oldu. Xu’dan önce Guo Ping ve Ken Hu CEO’luk görevlerini üstlenmiş, ancak bu isimlerin döneminde 6 aylık zaman dilimine bağlı kalınmamıştı.

İlgili >> Huawei

İLGİLİ HABERLER