Teknoloji

Huawei Ascend P7’nin safir versiyonu mu geliyor?

Huawei-Ascend-P7-safir-270814

Huawei’nin safir cam kaplı ekran barındıran bir akıllı telefon sunan ilk Çinli üretici olması bekleniyor. Şirketin gözde cihazı Ascend P7’nin safir versiyonunun önümüzdeki ay duyurulması öngörülüyor. Engadget’ta yer alan habere göre, safir Ascend P7’nin varlığını doğrulayan şirket, cihazın fiyatı konusunda bilgi vermedi. Önümüzdeki ay şirketin Çin’deki mağazalarında satışa sunulacak telefonun arzının ilk etapta sınırlı olacağı, ancak kasım ayında yeni bir partinin daha raflardaki yerini alacağı söyleniyor.

Corning yıllar boyunca Gorilla Cam ile akıllı telefon pazarında hakim olmayı başarmıştı. Sağlam yapısı ve çizilmeye karşı korumalı olması nedeniyle aralarında Apple ve Samsung’un da olduğu pek çok üretici akıllı telefon ve tabletlerinin ön panelinde Gorilla Cam kullanmayı tercih etmişti. Ancak ortada dolaşan son haberler Corning’in pazardaki hakimiyetinin tehdit altında olduğunu gösteriyor.

Apple’ın bu yıl piyasaya süreceği yeni iPhone’da ve akıllı saati iWatch’ta safir cam kullanması bekleniyor. Engadget’ın haberi safir yolunda Apple’ın arkasından yürüyecek ilk üreticinin Huawei olacağını gösteriyor. Bu ayın başında Türkiye’de de satışa sunulan Huawei Ascend P7’de Corning Gorilla Cam 3 kaplı 5 inç’lik IPS LCD dokunmatik ekran bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER