Teknoloji

Huawei Ascend P7 resmiyet kazandı: 5 inç ekran, 8 megapiksel ön kamera

Huawei en yeni gözde telefonu Ascend P7’yi Paris’te düzenlediği bir etkinlikle resmen duyurdu. 2013 yılında piyasaya sürülen Ascend P6’ya benzer bir tasarıma sahip olan akıllı telefonda, 5 inç’lik bir ekran bulunuyor. Ekran boyutundaki bu büyümeyle Ascend P7 Sony, Samsung ve HTC’nin üst sınıf telefonlarıyla rekabet edebilecek bir pozisyona kavuşuyor.

huawei-ascend-p7-070514

LTE bağlantısı barındıran akıllı telefonda alüminyum bir çerçeve kullanılırken, ön ve arka panel için Gorilla Cam 3 tercih edilmiş. Huawei’den yapılan açıklamada akıllı telefonun ”kontratın sonuna kadar dayanabilecek” şekilde tasarlandığının altı çiziliyor. 1920 x 1080 piksel çözünürlüğündeki ekran 441 ppi piksel yoğunluğuna sahip. 1.8 GHz, dört çekirdekli HiSilicon Kirin 910T işlemci ve Mali 450 GPU’ya 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanına 64 GB daha eklenebiliyor. Cihaz 2500 mAh pil barındırıyor.

Huawei Ascend P7 ile birlikte kameralar konusunda da büyük oynuyor. Cihazın arkasındaki Sony imzalı 13 megapiksel kameraya 8 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. Ön kamerada f/2.4 diyafram aralığı, 1.4 mikrometre piksel ve 5 parçalı bir lens bulunuyor. ”Selfie” akımının etkisinin sürdüğü şu günlerde Ascend P7, Güzellik ve Selfie Panorama gibi ilginç çekim modlarıyla da göze çarpıyor. Cihaz kutusundan Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve Emotion UI 2.3 arayüzüyle çıkıyor.

Siyah, beyaz ve pembe Ascend P7’in satışına haziran veya temmuzda başlanacağı belirtilirken, fiyatı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

İlgili >> Huawei

İLGİLİ HABERLER