Manşetler

Huawei Ascend D Quad Ön İnceleme – Galeri & Video

huawei-ascend-d-quad-on-inceleme-00001

Huawei Mobil Dünya Kongresi’nde beklendiği üzere dört çekirdekli yeni mobil işlemcisi K3V2’yi tanıttı. 1.2 GHz veya 1.5 GHz hızlarında çalışan dört adet 64-bit Cortex A9 işlemci içeren bu işlemcinin rakiplerine göre yüzde 30 daha az güç tüketen ve tamamen CPU tarafından yürütülen işlerde yüzde 49 daha hızlı çalışan bir tabiata sahip olduğu iddia ediliyor. Huawei K3V2, Çinli şirketin Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı Ascend D Quad cihazında da bulunuyor.

Ascend D Quad’ın adını bu dört çekirdekli işlemciden aldığı söylenebilir. 1.2 GHz’lik K3V2’yi barındıran cihazla geçirdiğimiz kısa süre boyunca gördüğümüz kadarıyla Android 4.0 Ice Cream Sandwich pürüzsüz şekilde çalışıyor. Bu arada cihazın kamera uygulamasında ön ve arka kamera arasındaki geçişler de hızlı şekilde yapılıyor. Tabii, işlemcinin tam performansını görmek için daha kapsamlı bir inceleme gerekiyor. Huawei Ascend D Quad’da 4.5 inç, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran yer alıyor. Retina ekran ile aynı piksel yoğunluğuna sahip olan cihazın grafikleri oldukça net, keskin ve renk açısından düzgün şekilde gösterdiğini söyleyebiliriz. Ancak ekran üzerinde parmağımızı sürüklerken hafif bir sürtünme hissettik, bu da cihazın kontrolünü az da olsa zorlaştırıyor.

huawei-ascend-d-quad-on-inceleme-00007

Huawei Ascend D Quad’ın arkasında 8 megapiksel, otomatik odaklı ve çift LED flaşlı bir kamera bulunuyor. Bu kamera 1080p / 30 fps HD video kaydı da yapabiliyor. Öndeki 1.3 megapiksel kameraysa 720p HD video kaydı yapabiliyor. 8 GB dahili belleğe sahip olan cihazda 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası da yer alıyor. 1 GB RAM’in de bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim. Kablosuz bağlantı tarafında 802.11b/g/n Wi-Fi, DLNA, Bluetooth 3.0 + HS, GPS, HSDPA 21 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps gibi nitelikler bulunuyor.

Huawei Ascend D Quad’ın teknik özellikleri onun üst sınıf bir cihaz olduğunu gösteriyor. Ancak Huawei nitelikleri üst düzeyde tutarken malzeme açısından biraz daha tutumlu davranmayı tercih etmiş. Sony, HTC, LG gibi üreticilerin eşdeğer cihazlar farklı materyallerden yapılmış kasalara sahipken, Huawei Ascend D Quad plastikle yetiniyor. Ancak bu durum sizi yanıltmasın, cihazın plastik kasası yumuşak bir his veriyor, ayrıca sıradan durmuyor. Kamera, hoparlör gibi çeşitli bölümlerde kullanılan kırmızı renkler de cihaza ayrı bir hava katmış.

Her ne kadar Android 4.0 ile çalışıyor olsa da, Huawei 4.5 inç’lik ekranın altına fiziksel navigasyon tuşları yerleştirmiş. Bu arada MWC’deki Huawei sergi alanında sunulan cihazda ICS’in ham ROM’u çalışıyordu ve her ne hikmetse Google’ın uygulamaları ve Android Market bulunmuyordu. Ancak piyasaya çıkacak son üründe bunların bulunacağını tahmin ediyoruz.

Huawei Ascend D Quad, Çinli şirketin kendi markasıyla pazarlayacağı amiral gemisi niteliğinde bir cihaz olabilir. Ancak mobil operatörlerin de bu cihaza ayrı bir ilgi göstereceğini tahmin ediyoruz. Huawei Ascend D Quad’e ait birkaç fotoğraf ve ön inceleme videosunu aşağıda bulabilirsiniz.a

 Video: Huawei Ascend D Quad Ön İnceleme

Galeri: Huawei Ascend D Quad Ön İnceleme
[nggallery id=860]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER