Teknoloji

Huawei Android Nougat güncellemesi alacak telefonlarının listesini açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei android nougatAkıllı telefon üreticilerinin bir kısmı Android 7.0 Nougat güncellemesinin dağıtımına başladı. Önemli bir bölümü ise yakında amiral gemisi telefonlarına güncellemenin geleceğinin sözünü vermiş durumda. LG, Sony ve hatta Samsung gibi şirketlerin dahil olduğu bu gruba son olarak Huawei eklendi. Çinli üretici, en son Android sürümüne kavuşacak olan cihazlarının listesini açıkladı. Şirketin bu yıl içinde tanıttığı gözde telefonu P9, doğal olarak, listede yer alırken, 2015’te piyasaya çıkan amiral gemilerinin bazılarının liste dışı kalması şaşkınlık yarattı.

Huawei’nin geçtiğimiz ayın ilk günlerinde tanıttığı Mate 9, kutusundan Android 7.0 Nougat ile çıkıyor. İlkbaharda tanıtılan P9 ise 2017’nin ilk çeyreği itibarıyla Android’in en son sürümünün nimetlerinden faydalanmaya başlayacak.

Huawei’nin güncellenecek telefonlar listesinin dikkat çeken bir diğer üyesi ise Mate 8 oluyor. 2015 çıkışlı bir telefon olan Mate 8’e aynı yıl tanıtılan P8 ve Mate S gibi modellerin eşlik etmemesi de ayrıca göze çarpan bir durum oluyor. Her iki cihaz da iki yıllık destek süresinin kapsama alanına girse de, neden böyle bir kararın alındığı bilinmiyor. Ancak P8 ve Mate S’in geçtiğimiz yılın başlarında piyasaya çıkmış olmasının bu kararda etkili olmuş olabileceği düşünülüyor.

Huawei Android Nougat güncellemesini Nova modellerine de getirecek

Huawei Android Nougat güncellemesini P9 Lite, P9 Plus ile Nova ve Nova Plus modellerine de getirecek. Dört telefon da 2016 içinde tanıtılmıştı.

İLGİLİ HABERLER