Teknoloji

HTC’nin Tegra 3 işlemcilere olan ilgisi artıyor

HTC’nin mobil cihazlarında genellikle Qualcomm işlemciler görüyoruz, ancak ortalıkta dolaşmakta olan son dedikodular şirketin yılın ilk yarısında Tegra 3’e yöneleceğini işaret ediyor. DigiTimes’ın kaynaklarına göre, HTC’nin NVIDIA ile artan işbirliği sayesinde HTC Edge veya onun gibi Tegra 3 tabanlı cihazları görebiliriz.

HTC Edge’in şirketin cihaz sayısından çok niteliğine odaklanan yeni cihaz stratejisinin zirvesinde yer alacağına inanılıyor. Şirket bu yeni stratejisiyle 2011’de gördüğü pazar payı düşüşünü telafi etmeyi planlıyor. Bu arada yeni oluşturulan HTC Studio departmanı da göz alıcı tablet ve telefon üretimine odaklanacak şekilde mühendislik, tasarım, yazılım ve diğer alanlarda çalışma yapacak.

Geçen yıl NVIDIA’nın Tegra 2 işlemcisiyle çıkan Android telefon ve tabletler müşterilerden fena ilgi görmedi. Hem telefon hem de tabletler multimedya tüketimi için fazlasıyla kullanılıyor, işte bu noktada NVIDIA’nın grafik deneyimleri öne çıkıyor. HTC’nin NVIDIA’ya olan ilgisinin kaynağını da bu oluşturuyor. Ve bu ilgi sonucunda 2012’de Tegra 3 tabanlı HTC akıllı telefon ve tabletlerin çıkması bekleniyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER