Teknoloji

HTC’nin Mobil Dünya Kongresi’ndeki yıldızları One X ve One S olacak

HTC’nin Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmayı planladığı yeni akıllı telefonların taşıyacağı adlar netleşiyor. Edge veya Endeavor kod adlarıyla anılan dört çekirdekli cihazın HTC One X, çift çekirdekli Ville‘ın ise HTC One S adlarıyla çıkacağı söyleniyor. HTC’nin oldukça esnek bir adlandırma yöntemi belirlediğini söyleyebiliriz. Bu durumda 2012 yılı içinde çıkacak yeni One cihazları görmemiz de muhtemel.

HTC One X’in NVIDIA Tegra 3 yongasetiyle geleceği söyleniyor. Şu ana kadar bu dedikoduya zıt düşecek bir dedikodu çıkmış değil. 4.7 inç’lik 720p ekran da HTC’nin müstakbel amiral gemisi telefonunun ilgi çekici özellikleri arasında yer alacak. HTC One S’te ise 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci ve 4.3 inç’lik qHD ekran yer alacağı söyleniyor. Bu durumda HTC One S’in Sensation XE benzeri bir cihaz olacağını düşünebiliriz, tasarım açısından değil, teknik özellikler bakımından.

HTC’nin bu ayın sonunda düzenlenecek MWC’de bu akıllı telefonlarla birlikte üçüncü bir akıllı telefon, ayrıca bir de tablet tanıtacağı söyleniyor. Primo kod adını taşıyan ve Android ile çalışan akıllı telefonun One X veya One S’e göre kurumsal kullanıcıları daha fazla hedefleyeceği söyleniyor. Ne yazık ki, bu cihaz için ortada pek bir detay yok. Tablet için de Avrupa ve ABD’de faaliyet gösteren internetten canlı müzik dinleme servisi Spotify ile görüşmelerin yapılmakta olduğu söyleniyor.

HTC de ay sonunda Barselona’da bir basın toplantısı düzenleyecek ve büyük ihtimalle yukarıda saydığımız bu yeni ürünleri tanıtacak. Cihazların HTC’nin 2012 yılı için belirlediği nitelik odaklı stratejisini başarıya ulaşmakta nasıl bir katkıda bulunacağını ise zamanla göreceğiz.

İlgili – Pocketnow

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER