Teknoloji

HTC’nin hisseleri patent kararının ardından düşüş gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun HTC’nin Apple’ın iki patentini ihlâl ettiğine dair karar vermesinin ardından Tayvanlı şirketin hisse senetleri işlem gördüğü Tayvan borsasında yüzde 3.9 düşüş kaydetti. “Bilgisayarla oluşturulmuş verilerde bir yapı üzerinde hareket gerçekleştirmenin sistemi ve yöntemi” ile “seri hâlinde veri iletimi için gerçek zamanlı işaret işleme sistemi” konularını kapsayan bu patentler için hakimin verdiği karar altı üyeli komisyonun ön incelemesini bekliyor.

HTC’nin genel hukuk müşaviri Grace Lei konuyla ilgili olarak, Apple’ın dile getirdiği sorunlar için alternatif çözümlere sahip olduklarına inandıklarını ve bu sorunu çözüp müşteriler için en yenilikçi mobil deneyimleri yaratmaya devam edebilmeyi umut ettiklerini dile getirmişti. Bu arada HTC’nin Apple ile süren bir patent davası da bulunuyor. Financial Times ise hisse senetlerindeki görülen düşüşü, yatırımcıların süregelen hukuk mücadelesinin Apple ile HTC, Samsung ve Motorola gibi Google Android tabanlı akıllı telefon üreticileri arasındaki rekabete daha geniş çapta etki edeceği yolundaki korkularının bir yansıması olarak yorumladı.

Öte yandan HTC, Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun Apple’ın iki patentini ihlâl ettiğine dair kararına itiraz edecek. HTC’nin baş finans yöneticisi Winston Yung konuyla ilgili olarak Wall Street Journal’a güçlü bir konumda oldukları ve eğer avukatları da onlarla aynı fikirde olursa karara itiraz edecekleri şeklinde bir açıklama yaptı.

İlgili – FT

İLGİLİ HABERLER