Manşetler

HTC’nin Android tabletiyle ilgili son dedikodular: NVIDIA Tegra 2 yongaset, 790$ satış fiyatı

Her ne kadar HTC tablet cihaz üzerinde çalışmadığını söyleyip dursa da, dedikodular ve internete sızanlar aynı şeyi söylemiyor. DigiTimes ortaya attığı son iddiaya göre Pegatron HTC’nin tabletini üretmek işini üstlenebilir. Site ayrıca bu tabletin taşıması muhtemel olan bazı özellikleri de listeliyor: NVIDIA’nın ikinci nesil Tegra 2 yongaseti ve 32 GB SSD.

1280 x 720 çözünürlüklü ve çoklu dokunmatik ekrana sahip olduğu söylenen bu tabletin 2 GB RAM, WiFi, Bluetooth ve GPS desteği taşıdığı da iddia edilenler arasında. Android işletim sisteminin yanı sıra Chrome web uygulamalarını da destekleyeceği söylenen bu tablette Android Market erişimi de bulunacak. Bu tabletin 3G desteğine sahip olacağı daha önce de söylenmişti, HTC’nin operatörlerle olan sıkı ilişkisi bu tabletin özel sözleşmelerle pazarlanabileceği ihtimalini de doğuruyor.

HTC’nin muhtemel tabletiyle ilgili bazı fiyat tahminleri de yapılıyor. Dedikodulara göre HTC tablet yaklaşık 790$’lık fiyata sahip olacak. Daha bu ayın başında söz konusu tabletin 2011’in ilk çeyreğinde çıkacağı söylenmişti. Bu durum HTC’nin Android 3.0 Gingerbread sürümünü taşıyacağı şeklinde yorumlanıyor.

İlgili – Digitimes

İLGİLİ HABERLER