Teknoloji

HTC’nin Android 2.3 yüklü ve yeni Sense arayüzlü tableti mart ayında geliyor

HTC hariç hemen hemen herkes yeni yıla resmi tablet duyurusuyla girdi diyebiliriz. Ancak Tayvanlı şirketin de bu furyaya kayıtsız kalmayacağını biliyoruz. Bir süredir internete sızan bilgiler ortada, bunlara her gün yenisi ekleniyor.

HTC’nin tabletiyle ilgili yeni bir bilgi kırıntısı Çince yayınlana Economic Daily’de ye aldı. Pegatron hakkında yazılan bir makalede, Economic Daily HTC’nin 7 inç’lik Android 2.3 tabletinin sevkiyatına ilk çeyreğin sonuna doğru başlanacağını iddia ediyor. Bu tablet HTC Sense kullanıcı arayüzünün yeni bir versiyonuyla gelecek. HTC’nin Android 3.0’ın özelleştirilmesini bekleyip Motorola Xoom ve arkadaşlarına pazar payı kaptırmak yerine tabletini hemen piyasaya çıkarmayı planladığı tahmin ediliyor.

Bu arada HTC’nin 2011 yılı içinde iki tane Android 3.0 tabanlı tablet çıkarmayı planladığı da gazete tarafından dile getiriliyor. Ne yazık ki, son günlerde ortada dolaşan “Flyer” markası hakkında bir atıf veya çıkacak olan o iki tablette Sense arayüzünün bulunup bulunmayacağı konusunda herhangi birşey bulunmuyor.

Her ne olursa olsun, gelecek hafta başlayacak olan Mobil Dünya Kongresi birşeylerin resmiyet kazanması için büyük bir fırsat, öyle değil mi?

İlgili – Economic Daily

İLGİLİ HABERLER