Teknoloji

HTC’nin AMOLED stoğu azalıyor, şirket SLCD ekranlara sarılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Cep telefonlarında kullanılan AMOLED ekranların daha önce verdikleri sözleri tam olarak tuttuğu söylenemez. Bu ekranların parlaklık, canlılık ve düşük güç tüketimi için aranan kan olduğu söyleniyordu. Ancak son geliştirilen LCD’lerin de AMOLED’ler kadar iyi görüntü kalitesi sunduğu, aynı görüş açılarına sahip olduğu, batarya ömrüne hiçbir negatif etkisinin olmadığı ve güneş ışığı altında daha iyi göründüğü ortaya çıktı.

Bu bilgilerin ışığında HTC de yeni bir üreticiden cep telefonları için ekran almaya karar vermiş olmalı. Şirket Sony’yi ekran tedarikçileri arasına ekleyerek Japon şirketten Super TFT LCD ekran alacağını duyurdu. Piyasaya çıkmış olan bazı modellerin yeni versiyonlarının bu yeni ekranlarla çıkacağı da konuşulmaya başlandı.

HTC’nin Samsung’dan aldığı AMOLED ekranların belli bir kotasının olduğu, Samsung’un daha fazla AMOLED ekran vermediği söyleniyor. Bu durumda Desire, Droid Incredible ve Nexus One gibi piyasadaki mevcut modellerin SLCD ekranlı versiyonlarının da çıkabileceği söyleniyor. Hatta bu telefonların hem AMOLED hem de SLCD ekranlı çeşitleri aynı anda piyasada olabilir. Bu ürünlerin birbirinden nasıl ayırt edileceği belli değil, ancak buna gerek de olmayacağı söyleniyor. Keza bu ekranların birbirinden ayırt edilmesi oldukça zor.

İlgili – oled-display.net

İLGİLİ HABERLER