Teknoloji

HTC’nin 2012 model cihazları Ville ve Edge ile ilgili dedikodular internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin yakında çıkması beklenen akıllı telefonlarından bir tanesi olan HTC Ville ile ilgili ilk bilgiler internete sızdı. 4.3 inç’lik qHD ekran ve 1.5 GHz’lik çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 yongasetle birlikte gelmesi beklenen Ville’in Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çalışacağı söyleniyor.

BGR’nin kaynaklarından aldığı bilgilere göre HTC Sense 4.0 kullanıcı arayüzü Ice Cream Sandwich’in üzerinde yüklü bulunacak. HTC Ville’de 8 megapiksellik, arkadan aydınlatmalı sensörlü ve 1080p HD video kayıt destekli bir kamera da mevcut olacak. 1650 mAh kapasiteli batarya sahibi olacak HTC Ville de Sensation XE ve Sensation XL’deki gibi Beats Audio ses desteği de bulunacak. HSPA+ desteği de bu cihazın mobil geniş bant bağlantı destekleri arasında yer alacak. HTC Ville’in tamamen metal bir kasaya ve 8 mm’lik kalınlığa sahip olacağı belirtiliyor. HTC’nin metal kasa tercihi nedeniyle cihazda NFC desteğinin bulunmayacağı da söylenenler arasında.

HTC Ville bir Ice Cream Sandwich cihazı olacağı için ekranın altında fiziksel veya dokunmaya duyarlı tuşlar bulunmayacak. Bu tuşların işlevleri doğrudan ekranın alt bölümüne eklenmiş olacak. HTC Ville’in farklı bir adla 2012 yılının şubat ayında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması bekleniyor. Cihazın nisan ayında da piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.

HTC Edge

HTC’nin dedikodu malzemesi olan tek cihazı Ville değil. Edge adıyla anılan bir cihazın da MWC 2012’de tanıtılıp mart veya nisan aylarında piyasaya sürülebileceği söyleniyor. Dedikodulara göre bu telefon NVIDIA Tegra 3 yongasetiyle yüklü olacak. Qualcomm’dan başka işlemci kullandığını pek görmediğimiz HTC için NVIDIA işlemci dedikodusu biraz temelsiz oluyor, ancak yine de beklemede kalmak gerek. 4.7 inç’lik ekran, 8.8 mm’lik kalınlığa sahip kasa, 8 megapiksellik arkadan aydınlatmalı sensör ve 1080p HD video kayıt yetenekli kameranın da HTC Edge’in başlıca teknik özellikleri arasında olduğu belirtiliyor. HTC Edge’in 4.7 inç’lik ekranının daha da gelişmiş Super LCD 2 türünden olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

İlgili – DigiTimes (HTC Edge)
İlgili – BGR (HTC Ville)

İLGİLİ HABERLER