Teknoloji

HTC’den hem Android hem de Chrome OS ile çalışan cihaz girişimi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin Google’ın Chrome OS işletim sistemiyle çalışan bir Chromebook cihazı çıkarmak için çalıştığı konuşuluyor. Acer ve Samsung‘un bulut tabanlı işletim sistemiyle çalışan dizüstü bilgisayarları bir süredir yurtdışında satılıyor, ancak bu cihazların çok önemli bir satış grafiği yakaladığı söylenemez. Bu duruma rağmen HTC’nin bu işe girmesi ilginç. Ancak DigiTimes’ın belirttiğine göre HTC’nin geliştireceği ve “internet erişim cihazı” olarak nitelendirilen cihaz Android ve Chrome işletim sistemlerinin avantajlarını buluşturmasıyla rakiplerinden ayrılacak.

HTC, 2008 yılında çıkarmış olduğu Shift adı verilen UMPC cihazına benzer, tabii ki ondan daha gelişmiş birşeyler çıkarabilir. 2008 yılında çıkan cihaz Windows Mobile 6 ve Windows Vista işletim sistemleriyle başlatılabiliyor, böylelikle kullanıcılara hem akıllı telefon hem de dizüstü bilgisayar tarzı kullanım fırsatı sunuyordu. Yeni cihazın ise benzer bir işi Android ve Chrome OS işletim sistemleriyle başlatma seçenekleriyle birlikte sunması bekleniyor. Android internette gezinme ve içerik tüketimi, Chrome OS ise bulut tabanlı Google uygulamaları üzerinden içerik yaratma amacıyla kullanılacak.

HTC’nin sözü edilen cihazında ARM yongasetine yer vereceği söyleniyor. Eğer bu cihaz piyasaya çıkarsa, Chrome OS işletim sistemiyle çalışan ilk ARM tabanlı cihaz özelliğini kazanabilir. Şu anda piyasada olan cihazlarda Intel Atom işlemciler kullanılıyor. ARM işlemci sayesinde Chrome OS cihazı tek bir şarjda daha uzun süre çalışma, aynı zamanda yüksek çözünürlüklü video ve diğer multimedya avantajlarını kullanıcıya sunma konusunda yarar sağlayacaktır.

Acer ve Samsung’un yıl sonuna kadar gerçekleştirdiği toplam 30 bin kadar Chromebook satışı gerçekleştirmesi bekleniyor. Tadı ancak internete bağlandığında çıkan dizüstü bilgisayarı insanlara satmak o kadar kolay değil. Belki, HTC’nin çözümü Chrome OS ile çalışan cihazı daha cazip kılabilir.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER