Manşetler

HTC Zara mini’ye ait görüntü ve özellikler internete sızdı

HTC Zara’ya ait bilgilerin ortaya çıkmasından birkaç gün sonra, HTC Zara mini olduğu düşünülen bir cihaza ait görüntü ve özellikler internete sızdı. Halihazırda son derece revaçta olan ”mini” furyasına HTC One mini ile katılan Tayvanlı şirket, piyasaya çıkacak yeni akıllı telefonlarında da bu eğilimi sürdürmeyi planlıyor.

htc-zara-mini-300813

960 x 540 piksel çözünürlüğünde 4.5 inç bir ekrana sahip olması beklenen HTC Zara’nın One’a benzer bir tasarıma sahip olacağı ve çift çekirdekli 1.2 GHZ işlemcinin yanında 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza ve 2100 mAh pil gibi bileşenleri barındıracağı haberleri geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. HTC Zara’ya dair bilgilerin sızmasından birkaç gün sonra ise HTC 301e kod adıyla anılan Zara mini kendini gösterdi. Akıllı telefonun Çin’de yetkili mercilerin onayından geçtiği belirtilirken, Android 4.1.2 Jelly Bean işletim sistemine sahip olacağı ifade edildi.

800 x 480 piksel çözünürlüğünde 4.3 inç TFT ekrana sahip olacağı iddia edilen Zara mini’de çift çekirdekli 1 GHz Snapdragon 400 işlemci, 512 MB RAM, 8 GB RAM ve dahili hafızayı genişletmek için microSD kart yuvası bulunması bekleniyor. 5 megapiksel arka ve 1.3 megapiksel ön kamera ile geleceği düşünülen Zara mini’nin fiyatı ve piyasaya çıkış tarihine ilişkin olarak ise ortada net bir bilgi bulunmuyor.

İlgili >> TechKiddy

İLGİLİ HABERLER