Teknoloji

HTC yine rekor gelir açıkladı, bulut şirketi Dashwire’ı bünyesine kattı

HTC, art arda dördüncü ay için rekor satış geliri açıkladı. Yine de, Tayvanlı akıllı telefon satıcısının büyümesi temmuz ayında biraz olsun yavaşladı.

Nisan ayında 38.7, mayıs ayında 40.6, haziran ayında ise 45 milyar yeni Tayvan doları gelir elde eden şirketin temmuz ayı gelirleri ise az da olsa yükselerek 45.11 milyar yeni Tayvan dolarına (2.7 milyar TL) ulaştı. Böylelikle şirketin gelirleri Temmuz 2010’dan bu yana geçen süre içinde yüzde 83 oranında artmış oldu. Bunda, Android akıllı telefonlarına gelen talebin etkisi büyük. Yine de, şirket geçtiğimiz haziran ayına göre gelirlerinde sadece yüzde 1’lik bir artış kaydedebildi. Şirketin CEO’su Peter Chou, HTC’nin bu çeyrek içinde 6-8 yeni akıllı telefonu piyasaya sürmeyi hedeflediğini belirtti.

Bu arada Tayvanlı şirket, merkezi ABD’nin Seattle şehrinde bulunan ve bulut servisleriyle ilgilenen Dashwire adlı şirketi 18.5 milyon dolar karşılığında satın aldı. HTC America Holding tarafından gerçekleştirilen bu satın alma sonrasında kendi saflarına katılan Dashwire mobil operatörler, cihaz üreticileri ve satıcıları için Dashworks adı verilen, Android, Symbian, BlackBerry ve Windows Mobile cihazlarında çalışabilen bulut senkronizasyon çözümleri sunuyordu. Bu satın alma sonrasında HTC’nin popüler Sense paketine bulut tabanlı yeni servislerin katılmasını bekleyebiliriz.

İlgili – Phone Arena
İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER