Manşetler

HTC büyük ekranlı Windows RT tablet planını askıya aldı, 7 inç tabletler için çalışmayı sürdürüyor

HTC’nin Windows RT tablet üretmek için yaptığı çalışmaları büyük ekranlı tabletler için düşük olan talep nedeniyle askıya aldığı söyleniyor. Bloomberg’in verdiği haberde yüksek geliştirme maliyetleri de 12 inç’lik tablet çalışmalarının iptaline neden olan unsurlar arasında gösteriliyor.

htc-windows-8-tablet-070612

Bununla birlikte Tayvanlı şirketin Microsoft’un işletim sistemiyle çalışacak 7 inç’lik bir tablet için çalışmalarını sürdürdüğü, söz konusu tabletin bu yılın sonlarına doğru çıkacağı söyleniyor. Bu arada HTC’nin aynı zaman aralığı içerisinde yeni bir 7 inç Android tablet çıkaracağı da söyleniyor. Her iki tablette de Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerinin yer alması bekleniyor.

Bloomberg geçtiğimiz yılın aralık ayında HTC’nin Windows RT tablet üretimi yapmaya yönelik planlarını haber yapmış, şirketin tam donanımlı Windows 8 ürünleri çıkarmayı düşündüğünü, ancak maliyet nedeniyle Windows RT’de karar kıldığının altını çizmişti.

Windows RT’nin sektör genelinde haklı bir ünü olduğu söylenemez. Acer başkanı Jim Wong geçmişte verdiği bir demeçte Windows RT’nin mevcut versiyonunun bir değer taşımadığını söylemiş ve Acer’ın cihazları için yeni nesli beklediğini işaret etmişti. HTC’nin Windows tabletinin de yıl sonunda geleceğini düşünecek olursak, bu şirketin de Acer ile aynı fikirde olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Ne de olsa, Windows 8.1 o tarihlerde büyük ihtimalle çıkmış olacak.

HTC bundan iki yıl kadar önce Flyer adında 7 inç Android tablet çıkarmış, daha sonra da Türkiye’de satışı yapılmayan, özellikle ABD’yi hedefleyen 10.1 inç Jetstream Android tableti tanıtmıştı. Şirket son zamanlarda genellikle akıllı telefon arenasına odaklanan bir politika izliyor. Ancak Windows’un biraz daha olgunlaşmasıyla birlikte tablet alanına tekrar giriş yapılması bekleniyor. Aslında aynı zamanda Android’in de tabletler bakımından olgunlaşması HTC’nin neden aynı anda bir de Android tablet çıkaracağını açıklıyor.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER