Teknoloji

HTC Vive 2 için çalışmalara çoktan başlamış

htc vive 2

htc vive 2Bir odanın tamamında sanal gerçeklik hissini yakalamak sizi kesmedi mi? O hâlde ikinci nesil HTC Vive başlığına hazırlanın. Bir üst düzey HTC yöneticisi yeni nesil donanım, yani HTC Vive 2 için çalışmaların çoktan başladığını açıkladı.

HTC’nin Sanal Gerçeklikten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Rikard Steiber, TechCrunch’a verdiği demeçte piyasaya çıkan ilk Vive’ın henüz birkaç aylık olmasına rağmen, yeni nesil Vive sanal gerçeklik başlıkları için geliştirme çalışmalarının başladığını kaydetti. Yönetici özellikle tasarım ve performans konularına odaklandıklarını dikkat çekti.

Her ne kadar Steiber bu cihaz için HTC Vive 2 tabirini kullanmaktan kaçınsa da, tasarım güncellemelerinin bahsinin geçmesi, donanımda önemli değişikliklerin yapılacağının işareti sayılabilir. Bununla birlikte, yönetici cihazın evrilmeye açık olacak şekilde tasarlandığını, bu nedenle köklü değişikliklerin gündemde olmadığını da dile getirdi.

Steiber, inovasyon döngülerini, ya da daha açık tabirle donanım güncellemelerini sanal gerçeklik için senelik cinsinden görüyor. Bununla birlikte HTC şu anda Çin’de ve Tayvan’da bulunan ve başlıkların kullanıldığı atari salonlarına yoğunlaşıyor, Vive’ın kurumsal versiyonunun avantajından yararlanıyor.

Steiber, Vive 2’nin selefinin üstüne neler ekleyeceği konusunda herhangi bir ipucu vermiyor. Ancak dedikodular çoktan sızmaya başladı bile. Daha dün, şirketin yeni başlığının “Oasis” kod adı altında geliştirilmekte olduğu şeklinde haberler çıkmıştı. Bu isimle Ernest Cline’ın en çok satan romanı Ready Player One’daki sanal gerçeklik dolu geleceğe dair fikirlere de atıfta bulunulmuş oluyor.

Bu arada HTC, Vive’ın kablosuz bağlantı destekli versiyonunu geliştirmek için Bulgar sanal gerçeklik teknolojileri şirketi Quark VR ile işbirliği yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER